• hr
  • en
  • de
  • it

Izgubljeni surfer kod Zatona neozlijeđen se iza ponoći vratio na obalu

Nakon višesatne potrage u zadarskom akvatoriju za njemačkim državljaninom P.C. (1949.), koji je u ponedjeljak popodne iz Zatona otišao na surfanje, 20-tak minuta iza ponoći surfer se samostalno vratio do obale, iscrpljen ali neozlijeđen, izvijestilo je u utorak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
Šezdesetšestogodišnji njemački turist P.C. otišao je jučer oko 17 sati ploviti daskom za jedrenje ispred lokalnog autokampa u Zatonu bez ikakve dodatne opreme. Budući da se nije vratio u predviđeno vrijeme njegova supruga o nestanku je obavijestila djelatnike osiguranja, a obaviješten je i Županijski centar 112 u Zadru.
Oko 20,30 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je koordiniranu akciju traganja sa zadarskom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom u akvatoriju između Zatona, Privlake i Petrčana, pa do sjeverne strane otoka Ugljana i Sestrunja.
Do ponoći nestali surfer nije pronađen pa je traganje privremeno prekinuto do svanuća, kada se u akciju trebao uključiti i zrakoplov Obalne straže RH.
No, nedugo zatim, 20-tak minuta iza ponoći iz autokampa iz Zatona dojavljeno je da se nestali njemački surfer samostalno vratio do obale, iscrpljen, ali neozlijeđen. Rekao je da ga je tijekom jedrenja u jednome trenutku zahvatio jači vjetar te ga odnio daleko od obale no srećom se uspio održati na površini i vratiti nazad neozlijeđen.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/ 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa: