• hr
  • en
  • de
  • it

Izgradnja nove obale i bazena: Plaža Hotela Savoy u Opatiji dobit će novi izgled

RIJEKA - U Opatiji na plaži Hotela Savoy u blizini Slatine, čija koncesija istječe u travnju, priprema se puno veće ulaganje, gradit će se novo sunčalište i kupalište s dva bazena, te se raspisuje natječaj za izbor novog koncesionara za gospodarsko korištenje, izvijestila je županijska pročelnica za pomorstvo Nada Milošević na redovitom press kolegiju u Županiji.
Izgradnja nove obale i bazena trebala bi koštati oko tri milijuna kuna, uz koncesiju na 20 godina, kako bi koncesionar vratio uložen novac, kazala je Milošević. Stalni dio koncesije iznosio bi 87.000 kuna godine, plus dva posto prihoda.
Županijska skupština će na sjednici u četvrtak 19. studenoga osim o toj koncesiji raspravljati o još dvije, manje koncesije, na području Novog Vinodolskog, kako je najavila pročelnica: riječ je o plažama autokampova Klenovica i Kozica koje bi Primorsko-goranska županija dala u koncesiju na sedam godina. Naknada će za plažu u Klenovici biti 53.400 kuna godišnje, a za Kozicu 45.400 kuna plus dva posto od prihoda. Koncesionari trebaju i urediti plaže uz ulaganje do 600 tisuća kuna te na njima ponuditi sadržaje poput manjih ugostiteljskih objekata, iznajmljivanja ležaljki, sandolina, pedalina, suncobrana...
Županija od pomorskog dobra godišnje zaradi 10,5 milijuna kuna, od čega je 7,7 milijuna ove godine već vraćeno u uređenje obale, kaže pročelnica Milošević.
Pred vijećnicima skupštine Primorsko-goranske županije ovoga četvrtka naći će se i nova Razvojna strategija PGŽ, te proračun za 2016. godinu u visini 706 milijuna kuna.
Županijska je skupština, u iščekivanju državnih smjernica, već dvaput produžila valjanost stare strategije razvoja županije, a sada će napokon raspravljati o novoj. Razvojna strategija do 2020. godine bit će temeljni dokument za prijavu projekata za fondove Europske unije.
Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavio je i raspravu o novome načinu izrade proračuna. On će biti dvostruko veći od sadašnjega, iznosit će 706 milijuna kuna, zbog toga što će se na jednome mjestu naći svi ulazi i izlazi budžeta ustanova kojima je Županija osnivač. Izuzete su samo plaće zaposlenika u školama, kako je objasnio.

Izvor: http://www.novilist.hr