• hr
  • en
  • de
  • it

Iz Komiže na SP u big game ribolovu

U organizaciji splitskog ŠRD-a "Big Game Croatia" u Komiži će se od srijede do nedjelje održati međunarodne kvalifikacije u big game ribolovu, a pobjednici će putovati na Svjetsko prvenstvo u Meksiko.

- Cilj je promovirati Jadransko more kao jednu od big game destinacija i na taj način povećati interes za športski ribolov i naše more, a samim time razvijati i športski ribolovni turizam od kojeg bi Hrvatska i hrvatski turizam imali veliku korist - kaže Ivana Malbaša, direktorica natjecanja.

Natjecanje u lovu na veliku plavu ribu na otvorenom moru će se odvijati u tri ribolovna dana (četvrtak, petak i subota) na dva načina; s neusidrenog broda ili panulom. Svaku večer u 20.30 sati na rivi će biti vaganje ulovljene ribe (među ostalim, lovit će se tuna, gof, sabljarka, luc..), a pobjednik će biti onaj tko u tri dana ulovi najviše ribe.

Prijavljeno je 40 natjecateljskih plovila sa 160 sudionika iz Crne Gore, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Tijekom natjecanja svakodnevno će biti organiziran i niz drugih popratnih kulturno-zabavnih manifestacija na komiškoj rivi i lukobranu gdje postavljeno 20 šatora.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr