• hr
  • en
  • de
  • it

Ivica Kostelić u novoj avanturi

 

IVICA KOSTELIĆ otisnuo se na novu veliku avanturu, jedriličarsku utrku Ruta Ruma, no već na startu pojavili su se veliki problemi.

Utrka je trebala početi u nedjelju, no start je zbog lošeg vremena odgođen. Valovi na izlazu iz kanala La Manche bili su između šest i osam metara i nije se moglo jedriti. Start je prebačen na srijedu, a već na početku pojavili su se veliki problemi za našeg proslavljenog bivšeg skijaša, o kojima je progovorio u objavi na Facebooku.

"Noć iz pakla. Dok sam spavao, procurio je balastni spremnik te sam našao 300L vode u brodu nakon buđenja. Autopilot je nekoliko puta otkazao poslušnost. Pukao mi je innerstay te sam morao jako puno truda uložiti da improviziram novi. Uspjelo je", napisao je Ivica.

"Trenutno jedrim u vjetar od 20-25čv, puno je lupanja, ali za sad sve drži. Ne mogu koristit stražnji balast jer i dalje propušta. Daljinski autopilota ne radi. Na rubu sam snage, ali idemo dalje! Mislio sam da sam gotov", dodao je.

Ruta Ruma je najpoznatija transatlantska utrka, održava se svake četiri godine, a jedre samo samci. Kreće se u studenom iz francuskog Saint Maloa, a cilj je u Guadalupeu na Karibima. Regata je duga oko 3500 nautičkih milja, a zbog vremenskih uvjeta je iznimno zahtjevna.

Izvor: Index.hr