• hr
  • en
  • de
  • it

Ivan Kljaković Gašpić: presretan sam!

Bengalkama i sirenama dočekan je Ivan Kljaković Gašpić u Labudovoj lučici po povratku s regatnog polja na kojem je došao do treće europske titule u Finnu! Još na polju, čim je prošao ciljnu ravninu, s okolnih brodova koji su pratili plov za odličja počele su se paliti baklje, a Bambi je proslavio napravivši salto!
- To je postala nekakva tradicija i nadam se da će biti još razloga za to - rekao je oduševljeni slavljenik, kojemu je po dolasku na kopno svatko htio čestitati i stisnuti ruku.
Navikao je Bambi na takve dočeke u svojoj briljantnoj karijeri, naosvajao se medalja, ali one osvojene kod kuće ipak imaju drukčiju težinu. Doma je najteže biti najbolji. Drugo mu je ovo europsko zlato u Finnu osvojeno u Splitu i četvrto ukupno jer je slavio i u kadetskom Optimistu te juniorskom Laseru.
- Drago mi je da se nastavlja niz, četvrta medalja u Splitu. Dobar je skor za sada - presretan je bio Ivan koji pred domaćom publikom, u svom dnevnom boravku, uvijek izvlači ono najbolje iz sebe. Pritisak je njemu nepoznat pojam.
- Znao sam da je domaći teren veliko opterećenje, ali kad se slavi, onda imaš s kim slaviti. Super je osjećaj. Pritisak na mene dobro utječe. Navikao sam na to, čak i bolje funkcioniram na taj način. Imajući prijašnje rezultate u podsvijesti, znam napraviti neke ishitrene odluke i zakomplicirati stvari, ali kvaliteta je ipak dominirala do kraja. Sve sam odradio mirno i staloženo.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr