• hr
  • en
  • de
  • it

Investicija od 10 milijuna kuna: započinju radovi na stonskoj luci

Radovi u Trpnju, vrijedni oko 300 tisuća kuna, ulaze u završnu fazu a riječ je o radovima koji su dio planiranih projekata u luci Trpanj. Obnovljen je mul, izgrađena šetnica te je postavljen i lift za invalide. U skladu s izradom projektne dokumentacije i po ishođenju odgovarajućih akata za građenje slijede radovi na izgradnji mostića unutar luke te uređenja gravitirajućeg područja. Župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Davorko Obuljen s ravnateljem Županijske lučke uprave Antunom Banovcem tijekom obilaska završnih radova otvorili su i nove radove, a riječ je o gradnji 10 milijuna kuna vrijedne luke Ston.
U financiranju stonske luke sudjeluju ŽLU, Općina Ston, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture s milijun kuna, a dio sredstava povučen je iz fondova Eurospke unije odnosno kroz projekt „EA Seaway". U stonskoj luci bit će izgrađena nova i potpuno opremljena obala duga 60 metara.
Župan Dobroslavić ovom je prilikom naglasio kako Dubrovačko-neretvanska županija mnogo radi na privlačenju sredstava iz fondova Europske unije pa je tako ustvrdio da Regionalna razvojna agencija DUNEA radi na 60-ak projekata.

Izvor: www.dubrovniknet.hr