• hr
  • en
  • de
  • it

Interes za Todorićevu jahtu pokazalo već 15 kupaca

U potpalublju se nalaze četiri spavaće sobe s osam ležajeva, na prvoj etaži je kuhinja, stol sa sjedalicama, dnevni boravak te kupaonice, a na gornjoj etaži ugrađen je čak i roštilj. Unutrašnjost plovila i dio namještaja obložen je ili izrađen većim dijelom od tzv. ptičjeg javora koji se savršeno uklapa s namještajem od bež kože

Jahta Jana jučer je i zaplovila, a ne zna se jesu li ukrcani zainteresirani kupci Nakon objave poziva zainteresiranim kupcima za razgledavanje jahte "Jana" tipa Riva 85 Opera u vlasništvu Ivice Todorića, koja se nalazi na vezu u Tankerkomercovoj marini, izvanredna uprava Agrokora u utorak je i predstavnicima javnosti omogućila da nakratko zavire u unutrašnjost luksuznog plovila ukupne dužine 23,86 metara.
Iako je jahta izgrađana još 2006. godine, opremu i interijer Todorići su dali urediti po svom ukusu, potrebama i džepu. Na krmi broda nalazi se veliki drveni stol, uz koji je i glazbena linija. U potpalublju se nalaze četiri spavaće sobe s osam ležajeva, na prvoj etaži je kuhinja, stol sa sjedalicama, dnevni boravak te kupaonice, a na gornjoj etaži ugrađen je čak i roštilj. Unutrašnjost plovila i dio namještaja obložen je ili izrađen većim dijelom od tzv. ptičjeg javora koji se savršeno uklapa s namještajem od bež kože. Sve to može se kupiti po početnoj cijeni od 1,4 milijuna eura, no vlasnik će postati onaj tko ponudi više. Iako je "običnom smrtniku" i početni iznos svota koju ne može zaraditi ni za tri života, onih koji si ovu jahtu mogu priuštiti ipak ima. Kako stoji na službenim stranicama Agrokora, interes, ali i nemalu jamčevinu, iskazalo je čak 15 kupaca.
- Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje, podložan uvjetima iz i u vezi postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja, istaknuli su iz Agrokora navodeći i kako je jahta Riva 85 Opera u trenutku otvaranja procesa izvanredne uprave bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji.
Osim pregleda jahte, zainteresirani kupci mogu "baciti" i probni đir, no i to košta. Koliko, nismo uspjeli doznati.

Izvor: www.zadarskilist.hr