• hr
  • en
  • de
  • it

Imaš brod, imaš jedro - prijavi se!

Polovicom lipnja Rijeka već tradicionalno živi u znaku jedrenja. Ovogodišnja 18. Fiumanka održat će se od 7. do 11. lipnja 2017.
„Imaš brod, imaš jedro - prijavi se!", prepoznatljiv je slogan potpuno besplatne regate. Svim prijavljenim jedrilicama osiguran je vez, a članovima posade, besplatne majice i obrok uz čašu pića po završetku regate. Iako Fiumanka nema toliko izražen sportski koliko promotivni karakter, u njoj će podjednako uživati natjecateljski raspoloženi jedriličari kao i oni kojima je draže rekreativno nadmetanje i druženje.
Osim Velike Fiumanke u subotu 10. lipnja koja već tradicionalno starta u 12 sati ispred Riječkog lukobrana, Fiumanku čini nekoliko različitih regata za svačiji gušt! Medijska, Liburnijska i Rotary, svaka posebna, s posebnim ciljem i svojom vlastitom pričom.
Uvod u jedrenje, bit će još jedna, nova regata, „PORT CUP", na kojoj će sudjelovati predstavnici svih šest hrvatskih lučkih uprava. Regata će se održati u srijedu 7. lipnja kao završetak radnog posjeta Rijeci.
U četvrtak 8. lipnja s radom započinje Regatni ured Fiumanke, smješten u prizemlju zgrade Terminala na Riječkom lukobranu. Tijekom dana predviđene su prezentacije plovila Fareast 28R uz mogućnost da se i posjetitelji okušaju u testiranju jedrilica. U večernjim satima na brodu Marina održat će se humanitarni koncert Udruge LP Rock za udrugu Veliko srce-malom srcu.
U petak 9. lipnja u 10 sati, iz Malog Lošinja prema Rijeci zaplovit će Liburnijska regata, za sve željne navigacijskog jedrenja. Regata je besplatna uz osiguran vez u marini u Malom Lošinju.
Rotary klub Rijeka organizator je humanitarne regate koja će ove godine obilježiti osmu godinu održavanja u okviru Fiumanke, na kojoj sudjeluju rotarijanci iz Hrvatske i inozemstva, okupljeni oko zajedničkog humanitarnog cilja.
U okviru Fiumanke, jedanaestu godinu zaredom, zajedrit će i njezina medijska inačica, po peti put na europskoj razini. Ova regata bila bi daleko brojnija kada bi bilo moguće osigurati jedrilice svim medijima koji su zainteresirani za sudjelovanje. Kako se i u ovom slučaju radi o besplatnoj regati u kojoj organizatori medijskim posadama osiguravaju jedrilice i gostoprimstvo u zamjenu za promidžbu, broj sudionika je ograničen.
Programi Fiumanke održavat će se na nekoliko lokacija. Dvodnevni sajam Plavo-zeleni Expo s različitim izlagačima bit će smješten na Rivi Boduli dok će prostor ispred Terminala biti namijenjen zabavi i druženju.
Boonker i brod Marina već tradicionalno su mjesta na kojima se tijekom Fiumanke održavaju različiti tematski programi dok je Gat Karoline Riječke mjesto besplatnih večernjih koncerata za sve posjetitelje.
I svakako ne treba zaboraviti na činjenicu da je čitav prostor luke atraktivna pozornica za praćenje starta regate i posebno ulaska brodova u cilj.PROGRAM 18. MEĐUNARODNE JEDRILIČARSKE MANIFESTACIJE FIUMANKA

UTORAK 6. 6.
12:00 Restoran Molo longo; KONFERENCIJA ZA MEDIJE UOČI POČETKA 18. FIUMANKE

SRIJEDA 7. 6.
11:00 - 17:00; REGATA HRVATSKIH LUČKIH UPRAVA „PORT CUP"

ČETVRTAK 8. 6.
10:00; OTVARANJE REGATNOG UREDA FIUMANKE (Terminal)
11:00 -20:00 /Riva boduli; SAIL-ING PROMO - prezentacije plovila, opreme i škole jedrenja
21:00/ Botel Marina; Humanitarni koncert povodom otvaranja Fiumanke „Veliko srce - malom srcu"


PETAK 9. 6.
10:00 Mali Lošinj; Start LIBURNIJSKE REGATE na ruti Mali Lošinj - Rijeka
10:00 Riva Boduli; Plavo-zeleni Expo
10:00 Trg 111. brigade; FIUMANKA INFO POINT
12:00 Riječki zaljev; Start ROTARY FIUMANKE na ruti Rijeka - Uvala Scott
14:00 Start EUROPSKE MEDIJSKE REGATE (regatno polje ispred riječkog lukobrana)
21:00 Lounge bar BOONKER: LIFE PARTY By Novi list (modna revija ELFS)
22:00 Gat Karoline Riječke; predgrupa PleteRI, besplatan koncert grupe „CRVENA JABUKA"

SUBOTA 10. 6.
10:00 -20.00; Riva boduli; Plavo-zeleni Expo
12:00 Riječki zaljev; Start 18. FIUMANKE na ruti Rijeka - Kostrena - Omišalj - Rijeka
20:30 Gat Karoline Riječke/opcija Terminal; ceremonija proglašenja pobjednika
22:00 Gat Karoline Riječke; besplatan koncert grupe "ELEMENTAL"
24:00 Vatromet povodom obilježavanja 18. rođendana Fiumanke

Pratite nas na društvenim mrežama i internetskim stranicama www.fiumanka.eu ili www.fiumanka.com 

Vidimo se na Fiumanki!

Izvor: 

Ljiljana Ivetac

Ured regate Fiumanka

Tel/Fax: 051/403-115

Mob: 099/2410 990