• hr
  • en
  • de
  • it

I Rovinj ostvario milijunto noćenje

Turistički Rovinj ne samo da obara hrvatske, već i vlastite rekorde te iz godine u
godinu podiže ljestvicu i broj ostvarenih noćenja. Konkretno, kako je istaknula direktorica Turističke zajednice grada Odete Sapač, Rovinj je 28. lipnja ostvario milijuntno noćenje, osam dana ranije u odnosu na prošlu godinu, a jedan dan ranije od Poreča.

- Sveukupno od 1. siječnja do 28. lipnja ostvareno je 1.002.124 noćenja s 214.802
dolazaka, što je za dvadeset posto više u odnosu na isti period prošle godine, pojasnila je Sapač, dodajući da su nam najbrojniji gosti bili iz Njemačke (učešće od 33 posto) s porastom od trideset dva posto u odnosu na prošlu godinu i Austrijanci (17 posto) kod kojih je također zabilježen porast od 18 posto u odnosu na lani. Nijemce i Austrijance slijede gosti iz Italije (osam posto) s porastom noćenja od 19 posto u odnosu na godinu ranije, te naposljetku Slovenci (sedam posto) također sa zamjetnim rastom od 30 posto u odnosu na prošlu godinu.

Po riječima direktorice TZ-a, najviše je noćenja ostvareno u kampovima (41 posto), potom u hotelima i turističkim naseljima (38 posto), dok se na treće mjesto pozicionirao privatni smještaj s učešćem od 16 posto u ukupnom broju noćenja. Gostiju, koji su do 28. lipnja posjetili Rovinj i pritom bili prijavljeni bilo je 25.275 ili 19 posto više nego lani u istom periodu. Govoreći o narednom vikendu, Sapač je istaknula da se očekuje daljnji porast, pa
će brojka dolazaka i brojka dosegnuti cifru od 28 tisuća gostiju. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Izvor: www.glasistre.hr