• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatska u samo jednoj minuti!

Hrvatska je nesumnjivo jedno od najpoželjnijih ljetovališta u Europi. Imamo sve što turisti vole - odličnu hranu, sjajne festivale i prekrasne pejzaže. Barem tako misli britanska izdavačka kuća Rough Guides

Britanski izdavači putopisa Rough Guides snimili su kratki, ali vrlo laskavi spot za Hrvatsku. U samo jednoj minuti turistima su pružili mnoštvo korisnih informacija ilustriranih odlično montiranom video snimkom.
Rough Guides Dubrovnik opisuje kao grad zamrznut u vremenu, Korčulu preporučuju ljubiteljima dobrog vina i domaće hrane, Hvar opisuju kao odredište za one koji žele aktivan noćni život, za Split kažu da je idealan za uživanje na plaži i ispijanje kavice s pogledom na more, a Skradin preporučuju onima koji žele kušati najbolje od dalmatinske kuhinje.

Kratko putovanje od Dubrovnika do Plitvica gledatelje spota odvest će još do Pule s rimskim ruševinama, Rovinj s venecijanskom arhitekturom te Zagreb koji nudi urbane užitke. Plitvice nisu trebali niti opisati s obzirom na njihovu prirodnu ljepotu, no svejedno su ih preporučili onima koji žele svoje vrijeme provesti u neokaljanoj divljini okruženi tirkiznim vodopadima.

Izvor: www.tportal.hr