• hr
  • en
  • de
  • it

Hrabri vatrogasci

Dvojica vatrogasaca, pripadnika DVD-a Oštarije iz toga mjesta kod Ogulina, koji se također ovih dana odmaraju u Pakoštanima, u 14.13 sati vidjeli su tijelo kako pluta ispred plaže. U prvi mah pomislili su da čovjek roni, budući da je u blizini ronilački centar. Kako su vidjeli da je prošlo više od jedne minute, a da on i dalje ne izranja iz mora, kao i da nema ronilačku opremu, Luka je krenuo plivati prema muškarcu kako bi provjerio je li s njim sve u redu. Dolaskom do čovjeka udaljenog 50 metara od obale shvatio je da je riječ o utopljeniku, čije tijelo je već poplavilo. Na Lukin poziv, njegov kolega Gordan odmah se priključio u akciju spašavanja.

Njih dvojica kažu da ni trena nisu dvojili hoće li pomoći.

- Luka je prvi otišao do njega. Izvukli smo ga. Već je bio sav plav. Počeli smo ga reanimirati i krenula mu je pjena na nos i usta - kaže Gordan, koji dodaje kako je neki muškarac dotrčao i rekao da su spasili njegova prijatelja Osmana.

- Nema tu ništa herojski. Napravili smo što bi svatko napravio. Pripomogli su i ostali - kaže Luka.

Herojskim činom spasili su život muškarcu, koji je kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku bolnicu.
Dvojica vatrogasaca naknadno su kontaktirali Hitni prijem zadarske bolnice iz kojeg su ih izvijestili da je muškarac dobro i da je na Odjelu intenzivne njege.

 

Izvor: www.24sata.hr