• hr
  • en
  • de
  • it

Hotel u Trogiru među 55 najboljih na svijetu

Hotel Brown Beach House u Trogiru počeo je s radom krajem srpnja prošle godine i od tada je postao jedan od najpopularnijih boutique hotela na svijetu. Prestižni britanski magazin za putovanja Condé Nast Traveller nedavno ga je uz npr. pariški The Ritz i njujorški The Whitby Hotel, uvrstio na popis 55 najboljih novih hotela na svijetu ove godine.

Izvorno, ovaj trokatni hotel imao je 25 soba, a prije desetak dana dodano ih je još 17, nakon čega je Brown Beach postao službeno otvoren čitavu godinu, a ne samo tijekom turističke sezone. Smješten dvjestotinjak metara od mosta koji spaja Trogir s Čiovom, na otočkoj strani, ovaj hotel s četiri zvjezdice nalazi se u zgradi koja je početkom prošlog stoljeća bila otkupna stanica za duhan, znana pod imenom Duhanka.
Nakon pažljive restauracije kamenite zgrade, izgled čitavog hotela definirao je amsterdamski dizajner Saar Zafrir (radio je i Hotel Max Brown u Berlinu i Sir Albert u Amsterdamu). Naglasak je stavio na stil talijanskih odmarališta 1950-tih, kombinirajući rustikalne mediteranske elemente s modernim materijalima. Iza Brown Beach Hotela, inače, stoji njemačka hotelska grupacija GCH Hotel Group, koja posjeduje 120 hotela diljem Europe.
U sklopu hotela nalazi se bazen, privatna plaža, bar i restoran, park, dvije saune, dvije prostorije za masažu, soba za beauty tretmane te soba za relaksaciju. Cijena noćenja iznosi otprilike 2500 kuna za dvokreventni apartman, ali cijene variraju o stupnju bukiranosti hotela - manje dostupnih soba, naravno, podrazumijeva povećanje cijene.
Većina apartmana ima pogled na more i Trogir, kupaonicu s tuš kabinom ili kadom, mini bar i prostor za primanje gostiju. Iza hotela nalazi se i veliki bazen s kojeg se vidi čitavi Trogir. Sudeći po komentarima na stranici Booking.com, gdje je Brown Beach Hotel ozbiljan hit, gosti su prilično zadovoljni doručkom i izborom hrane i pića. Inače, gosti mogu kontaktirati recepciju i naručiti dostavu u apartman 24 sata dnevno.
Što se tiče samog interijera apartmana, dominiraju veliki prozori pa u njima tijekom dana ima dosta prirodnog svjetla, kupaonice su prostrane, a u svakom apartmanu nalazi se i flat screen televizija te klima. Hotel ima i ogromnu terasu, a gosti mogu koristiti i bicikle hotela koji su uključeni u cijenu noćenja. Dvjestotinjak metara ispod hotela, na obali, nalazi se i plaža za goste koja sadrži beach bar i ležaljke.

Izvor: www.telegram.hr