• hr
  • en
  • de
  • it

Horvatinčić oslobođen

Horvatinčića se teretilo da je u kolovozu 2011. godine kod Primoštena gliserom naletio na jedrilicu i u teškoj pomorskoj nesreći skrivio smrt talijanskog bračnog para, javlja N1.

Tomislav Horvatinčić oslobođen svih optužbi za smrt talijanskog para Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka - nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je', kazala je sutkinja Maja Šupe. Navela je kako optužba nije dokazala da je djelo počinjeno iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja.

Sud je povjerovao Horvatinčiću za tzv. sinkopu, odnosno stanje bez svijesti, jer su to potvrdili i svjedoci i vještaci. Nakon presude Horvatinčić je kazao kako zbog svega već sedam godina trpi psihičke posljedice, ali je izrazio i žaljenje i sućut obitelji stradalih.

Izvor: www.tportal.hr

 

 

 

 

Tomislav Horvatinčić Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
'Bez obzira na ishod, odvjetnici i ja osobno pokušat ćemo dovesti obitelj za stol i ako je to uopće moguće, pokušati ublažiti ovu tragediju', kazao je Horvatinčić.