• hr
  • en
  • de
  • it

Helsinki - tri CRO jedra u prva četiri!

Nakon dva dana natjecanja Tonči Stipanović prvi je na Europskom prvenstvu u Laseru, drugi je Milan Vujasinović, a četvrti Ivan Taritaš! Tina Mihelić je četvrta Europljanka u Laser Radialu. Rezultati su još uvijek neslužbeni.

Hrvatski kormilari u Laseru imaju tradiciju sjajnih rezultata i osvajanja medalja, i hrvatska flota slovi za svjetsku klasu u ovoj disciplini, međutim tri kormilara u prva četiri nezapamćen je uspjeh!

Uzbudljiv je dan danas bio, ne samo na regatnom polju, već i na prosvjedima nakon jedrenja. Tonči Stipanović s mora se vratio s diskvalifikacijom radi preuranjenog starta, međutim uvjeren u to da nije prestupio uložio je zahtjev za ispravak plasmana.
- Prosvjed je prošao vrlo neuobičajeno. Sudac je odmah priznao grešku, bilo je vrlo kratko saslušanje, nisu tražili čak ni svjedoke, tako da je sve brzo bilo riješeno - kaže sportski direktor HJS-a Marko Mišura.
Nakon usvojene žalbe Stipanović je tako preuzeo vodstvo, od također hrvatskog kormilara Milana Vujasinovića.

Milan Vujasinović je tako nakratko bio prvi, uoči prosvjeda, nakon prosvjeda je sad drugi. Sjajno jedrenje i ovog našeg kormilara.
- Imao sam dobre starteve, ali to nije bilo baš toliko presudno jer je vjetar dosta mijenjao smjer i snagu tako da se svašta dešavalo na regatnom polju. Sva sreća imao sam dobru brzinu u vjetar i nisam radio taktički rizične poteze, nego sam jedrio prilično jednostavno. Sve se rješavalo u stranici niz vjetar, gdje sam obje regate napredovao. Dobro je bilo danas, zadovoljan sam - kaže skromni Vujasinović.

Malo iznenađenje priredio je Ivan Taritaš, koji nakon dva dana zauzima izvrsno četvrto mjesto. Taritaš, svojevremeno i europski juniorski prvak u Laser Radialu, prošlih nekoliko godina posvetio se studiju, međutim sad je pri kraju školovanja i na listi prioriteta ponovno mu je jedrenje na vrhu, što se očito vidi.

Jedna loša vijest je nažalost također danas došla iz Helsinkija. Zbog bolova u leđima od daljnjeg natjecanja je odustao Luka Radelić. Tijekom cijele ove sezone Luka se mučio s raznim zdravstvenim problemima, što je kulminiralo u Helsinkiju i spriječilo ga da se uključi u borbu za visok rezultat.

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 18. Daniel Mihelić, 23. Aron Lolić, 26. Filip Matika, 67. Marko Pereša, 105. Filip Jurišić, 115. Simon Triva.

Tina Mihelić izgubila je nekoliko pozicija, no i dalje je izvrsna četvrta među Europljankama i peta u ukupnom poretku.

Izvor: www.hjs.hr