• hr
  • en
  • de
  • it

Helsinki - Šime i Igor europski prvaci!

Šime Fantela i Igor Marenić ponovno su europski prvaci klase 470! Ovo im je drugo seniorsko europsko zlato.

Prvi put su naslov europskih prvaka osvojili 2009. godine, lani im je izmaklo postolje, no ove su godine jedrili apsolutno bez greške, stalno su bili u vrhu poretka od prvog dana, jučer su preuzeli broj jedan među Europljanima i zadržali to i nakon plova za odličja.
- Jako sam zadovoljan, današnji je plov za odličja bio upravo onakav kakav treba biti. Nakon cijelog tjedna jedrenja odlučivao je o medaljama, u cilj nas je ušlo šest - sedam posada praktički istovremeno i nitko nije znao poredak dok suci nisu ispisali na ploči. Loše smo startali, bili smo zadnji na prvoj oznaci, no dobro smo odjedrili prvu stranicu niz vjetar i već smo na slijedećoj oznaci bili četvrti, mjesto iza engleske posade i tri mjesta ispred izraelske posade, što je bila pozicija taman za zlato. U cilju je bio pravi foto finiš, zaista jako uzbudljivo. Ovo je bio dug tjedan, bilo je teško i mislim da smo zaslužili ovo zlato - kaže Šime.

I dok trener Edo Fantela sutra kreće za Weymouth, vozi brodove za Predolimpijsku regatu, Šime i Igor su sutra navečer kući.

Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom poretku klase također su zauzele odlično 12. mjesto u Europi, odnosno 16. mjesto ukupno.

Izvor: www.hjs.hr