• hr
  • en
  • de
  • it

Grad Korčula i dalje na meti velikih kruzera

Na turističkoj plovidbi od Šibenika prema talijanskoj luci Bari pored grada Korčule usidrio se kruzer „Thomson Celebration" s 1800 putnika i 540 članova posade. Zbog svoje dužine (214.65 m), ovaj se ploveći hotel nije mogao privezati uz korčulansku rivu, već su se putnici brodskim čamcima prevozili do Korčule gdje su uz pomoć vodiča razgledavali kulturne i povijesne znamenitosti srednjovjekovne Korčule.
Ovo je kruzeru „Thompson Celebration" posljednje ovogodišnje uplovljavanje u Korčulu i predstavlja najveći brod koji je uz slične, poput brodova „Zuiderman",Queen Elizabeth" i „Queen Vicroria", dolazio ove godine. Od spomenutih impresivnih „velikana" u Korčuli će do kraja godine uploviti još 31. listopada kruzer „Queen Elizabeth".
Time nije završena ovogodišnja glavna nautička sezona jer će do kraja godine prema najavama Županijske lučke uprave Korčula dolaziti do 30. prosinca, dva puta tjedno manji brodovi „Athena" i „Artemis", čime bi se ovogodišnja nautička sezona mogla u Korčuli očekivati kao rekordna.
U svibnju su posjetili Korčulu 24 kruzera, u srpnju 16, kolovozu 23, rujan je bio rekordan s 31, a u listopadu 20. U studenome se očekuje 11, a u prosincu devet kruzera. „Thompson Celebration" je u 18 sati nastavio plovidbu za talijansku luku Bari. Inače plovi pod zastavom Malte i putnicima pruža visoko standardne usluge tijekom dvotjednog putovanja.

 Izvor: www.slobodnadalmacija.hr