• hr
  • en
  • de
  • it

Grad je predivan, djevojke su vam divne

Mladi su na Ultra Europe Festival doputovali iz svih krajeva svijeta zrakoplovima, autobusima, vlakovima, brodovima i osobnim automobilima. Mnogi su se ogrnuli nacionalnim zastavama, a neke grupe 'partijanera' maskirane su u kauboje, pingvine, kapetane i navijačke skupina.

Smjestili su se uglavnom u Splitu i široj okolici, sretni što su za sljedeće tri noći pronašli potrebnu postelju.
- Hrana je fantastična, a cijene su više nego povoljne! Prije nego smo došli u Split bili smo u Barceloni, Madridu i Veneciji, gdje je sve daleko skuplje. Ovdje je sve upravo nevjerojatno jeftino! - ispričali su ekipi Slobodne Dalmacije Conrad Bain i Josh Apperley, mladići s Novog Zelenda. Rekli su da su smještaj našli u samom centru grada i da su jako zadovoljni te su nastavili hvaliti Hrvatsku.
Grupa Kanađana koje smo sreli na putu do stadiona Hajduka u grad je stigla jučer, smjestili su se u privatnom apartmanu, a ovo im je peta godina zaredom da dolaze na splitsku Ultru.

"Ovaj smo događaj čekali od prošlog srpnja. Marljivo smo radili i prikupili dovoljno novca da ovdje ostanemo tjedan dana. Lijepo je ovdje u Splitu. Predivan je to grad. Imate lijepe plaže, divne su vam djevojke, a hrana tako božanstvena. Sve se lijepo uklopilo da nismo mogli odoljeti ni ovogodišnjoj Ultri. Veselimo se dobrom provodu", rekao je za James (35).

Njegov prijatelj Carter (33) dodao je kako je čitao da će se Ultra u Splitu održavati i sljedećih pet godina, što znači da će ih Splićani još dugo gledati.
"Dogovaramo se s prijateljima iz Novog Zelanda da sljedeće godine zajedno dođemo u Split. Nadam se da ćemo u tome uspjeti jer bi zaista bilo zabavno i iznajmili bismo neku kuću za nas dvadesetak", rekao je.
Nedaleko od stadiona susreli smo Johna (28) iz Velike Britanije, koji je stigao s djevojkom i bratom. Smjestili su se u gradskom središtu, a zadovoljni su cijenom i kvalitetom.
"Naravno da smo zadovoljni. Za tri dana smo platili 250 eura. Ne znam koliko ćemo sati provesti u toj sobi, ali u njoj ćemo svakako samo spavati. Ovdje smo došli kako bismo cijelo vrijeme bili na stadionu i uživali u glazbi. Rekli su nam da je ove godine posebno, dvostruko osiguranje, što smatramo pozitivnim s obzirom na sve probleme s terorizmom u Europi. Mi se ne bojimo jer znamo da je Hrvatska sigurna zemlja", rekao je John.
Rijeke mladih ljudi koji idu prema stadiona promatraju stanari gradskih četvrti Spinuta, Skalica i Poljuda koji zbog Ultre neće spavati. "A što ću vam reći. Neka divne mladosti. Neka se zabavljaju. Ovo je sada njihovo vrijeme. Ako neće sada guštati, neće ni kad ostare, ne bojte se", smatra Marija (70).

Splitske gradske vlasti i ove su se godine odlično pripremile za Ultru. U gradskim četvrtima u blizini stadiona postavljeni su kemijski zahodi, a oko stadiona i u njegovu sklopu bit će pet liječničkih timova. Na stadionu će biti i 18 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe s tri vozila.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa: