• hr
  • en
  • de
  • it

Fort George

Pristanete li u grad Vis posjetite tvrđavu koja se nalazi pola ure pješke od luke. Višani je nazivaju Fortica. 

Fort George, odnosno tvrđava George III., najveća je utvrda smještena na zapadnom ulazu u višku luku. Izgradila ju je britanska Kraljevska ratna mornarica 1813. godine kao dio svoje kampanje na Jadranu. Nakon što je gotovo dva stoljeća služila u vojne svrhe, tvrđava je napuštena, a sveobuhvatan restauracijski pothvat započela je tvrtka "European Travel Ventures" d.o.o., registrirana u gradu Visu 2012. godine, koja je na temelju natječaja dobila koncesiju na 25 godina za korištenje toga vrijednog objekta. Tijekom ljetnih dana organiziraju se razne zabave, koncerti i dodatni zabavni sadržaji koji potiču stanovništvo i turiste da posjete ovu utvrdu. (http://vis-central.com/) 

Hedonistički doživljaj na Visu je posjet tvrđavi George III iznad grada Visa. Vrhunski restoran, autentičan bar, pogled na grad i pučinu, odlična energija...
Hedonizam je i plovidba katamaranom. Katamarani, u odnosu na jedrilice, pružaju više prostora svojim putnicima. Veliki salon, udobne kabine, prostrana kuhinja i kokpit idealni su za odmor većih grupa ljudi ili više obitelji. Ako se odlučite na posjet Visu u svibnju, nudimo katamarane po vrlo povoljnim cijenama. Primjer ponude raspoloživih katamarana za termin 14-21/05/16 iz baza u Splitu i okolici.

Cijene u ponudi su izražene u Eurima. Za plaćanje u kunama se obračunava prema srednjem tečaju HNBa na dan uplate.Transit log i završno čišćenje se plaćaju prilikom dolaska na plovilo osoblju charter baze. Osim toga, potrebno je platiti boravišnu pristojbu 7 kuna/po danu/po osobi, prijavu za regatu. Sigurnosni depozit se može se položiti u slipovima kreditnih kartica ili u gotovini. 

Ponuda je napravljena u booking sustavu http://search.macrocruise.com/ 

Informacije i rezervacije:
Tel/faks: 00 385 1 3366417
Mob: 00 385 91 5603433
E-mail: info@macrocruise.com

 

Izvor teksta i slika : http://vis-central.com ;  http://www.fortgeorgecroatia.com