• hr
  • en
  • de
  • it

EKO-Kostrena okupila ronioce, učenike i vrtićare

Polako se približavamo jubileju, budući da je ovo 24. izdanje naše ekoakcije. Možemo reći da je Kostrena sve čišća, a ove godine čak nismo naišli niti na uobičajen potpis maturanta koji posljednji dan škole najčešće slave na kostrenskim plažama, kazao je Josip Bilić iz KPA Kostrena

Tradicionalna akcija Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena EKO-Kostrena okupila je 250 sudionika koji su čistili kostrensko podmorje i priobalje. U ekoakciji je sudjelovalo 45 ronioca s riječkog podrčja, Karlovca i Zagreba, učenici osnovnih škola i polaznici dječjih vrtića, predvođeni OŠ Kostrena i Dječjim vrtićem "Zlatna ribica".
- Polako se približavamo jubileju, budući da je ovo 24. izdanje naše ekoakcije. Možemo reći da je Kostrena sve čišća, a ove godine čak nismo naišli niti na uobičajen potpis maturanta koji posljednji dan škole najčešće slave na kostrenskim plažama, kazao je Josip Bilić iz KPA Kostrena.
U sklopu ekoakcije održano je i Prvo kolo kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama u kojem je na dionicama od kilometar i tri kilometra od Kostrenke do Svežnja sudjelovalo 70 plivača raznih uzrasta.

Izvor: www.novilist.hr