• hr
  • en
  • de
  • it

E1 najbrži na Jabuci

U organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica proteklog je vikenda, od petka 13. do nedjelje 15. studenoga, održano trinaesto izdanje najpoznatije i najmasovnije noćne pučinske regate u Hrvatskoj, popularne „Jabuke". Na noćnom startu ispred Vodica u petak u 22 sata i 13 minuta postignut je rekord u dosadašnjih 13 pučinskih regata na ruti Vodice - Komorica - Jabuka - Blitvenica - Vodice. U toploj i mirnoj noći start 104 jedrilice bio je veličanstven. Od prijavljene 104 posade bilo je 40 domaćih i čak 64 stranih posada, među kojima je bilo najviše čeških posada, a slijedili su Slovenci, Slovaci, Austrijanci, Talijani...

Na regatnom polju je bilo zanimljivo iako prognoza ove godine nije predviđala velika uzbuđenja. Komoricu je prva okrenula posada sa jedrilice Wish you werw here, drugi je bio Veliki Viharnik, a treća jedrilica Nube. Do Jabuke se situacija na regatnom polju promijenila. Jabuku je prva okrenula jedrilica Veliki Viharnik, nakon nje jedrilica Ola, te zatim jedrilica Dubrovnik.

Do povratka u Vodice poredak se opet skroz promijenio. U 15:03:20 prva kroz cilj prošla je jedrilica E1, četiri minute iza nje u 15:07:34 jedrilica Veliki Viharnik, te u 15:50:55 kao treća po redu jedrilica Ola. Četiri minute nakon Ole kroz cilj je prošla posada na brodu Dubrovnik. U 16:12:43 kroz cilj je prošla peta posada na jedrilici Sky. Nakon njih u različitim vremenskim razmacima kroz cilj su prošle i ostale jedrilice, a posljednja je ušla u cilj malo prije 4 sata ujutro, nakon skoro 30 sati jedrenja. Od 104 posade samo četiri posade nisu završile regatu. Trinaesto izdanje regate „Jabuka" završilo je u nedjelju navečer dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika u hotelu Punta u Vodicama.

UKUPNI POREDAK:

1. E1 - Davor Perović, YC Zindulka

2. VELIKI VIHARNIK - Dušan Puh, JK Pirat

3. OLA - Toni Bulaja, JK Marina Kaštela

Izvor: http://www.nautica-portal.com