• hr
  • en
  • de
  • it

Dugi Otok Trail 2017

Trail utrka kroz očaravajuće prizore parka prirode Telašćica i otočja Zadarskog arhipelaga koja počinje i završava u Sali, turističkom mjestu na obali ovog otočkog dragulja.
Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno - dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.
Dugi otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer ostaci rasutih građevina po cijelom otoku govore o njegovom postanku još iz X. Stoljeća. Brojni arheološki nalazi svjedoče o ostacima ilirskih naselja, humova, spomenika, grobova i crkvi.
Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.
Na cilju utrke očekuje vas sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta. Ako niste znali, Dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom „štihu", dobroj spizi, utrci tovara, a uz glazbu uživo potrajat će do jutra.

Izvor: www.hrvatska.hr