• hr
  • en
  • de
  • it

Država ulazi u kompaniju čiji nijedan brod ne plovi!?

Na Glavnu skupštinu "Splitske plovidbe", sazvanu u njenom sjedištu iznad Sjeverne luke, u ponedjeljak je stigao Jurica Pevec, većinski dioničar koji je nedavno iz Nadzornog odbora prešao na mjesto direktora kompanije. U uredima posrnule tvrtke nije bilo drugih zaposlenika.
Na Glavnu skupštinu, za koju je unaprijed bilo poznato koje odluke moraju biti donesene, nisu došli predstavnici države, već bi u radu kompanije trebali sudjelovati kao suvlasnici nakon dokapitalizacije. Pretvaranje dijela potraživanja tih petero velikih vjerovnika u temeljni kapital "Splitske plovidbe" mora se provesti prema pravomoćnoj predstečajnog nagodbi.

Poslovodstvo "Splitske plovidbe" je za ponedjeljak u svom sjedištu iznad Sjeverne luke sazvalo Glavnu skupštinu kompanije na kojoj se očekuje da će dioničari donijeti odluku po kojoj bi se u temeljni kapital pretvorile obveze posrnulog brodara prema pet državnih tvrtki i ustanova, u ukupnom iznosu od 17,31 milijun kuna.
Za taj iznos smanjit će se ukupna dugovanja tvrtke prema vjerovnicima koje, prema potvrđenoj predstečajnoj nagodbi iz protekle godine, iznose 35,79 milijuna kuna. Istovremeno će državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), Hrvatski registar brodova, lučke uprave iz Splita, Ploča i Zadra, te tvrtka "Plovput" dobiti ukupno 57.700 novih dionica splitskog brodara, a dio od višemilijunskih potraživanja izbrisat će iz svojih poslovnih knjiga.
Cjelokupan postupak provodi se sukladno odluci Vlade donesenoj prije dvije godine radi spašavanja tadašnjih 80 radnih mjesta u "Splitskoj plovidbi", te sklopljenoj predstečajnoj nagodbi koja je postala pravomoćna.
Prema tom sporazumu, pet državnih vjerovnika, za razliku od ostalih, neće oprostiti dio dugova, već će ih dijelom pretvoriti u temeljeni kapital kompanije koji će tako sa sadašnjih 56,33 milijuna kuna biti povećan na 73,64 milijuna kuna. CERP će tako svoje potraživanje umanjiti za 4 milijuna kuna i pripast će mu 13.243 dionice.
Od prodaje 'Vranjica' u staro željezo vjerojatno će se naplatiti Nizozemci, a ne država Lučka uprava Split će "oprostiti" 12,88 milijuna kuna i za to će joj biti izdano 42.951 dionica... Uz to, "Splitska plovidba" toj lučkoj ustanovi za manje od godinu dana mora početi s isplatom 7,38 milijuna kuna u osam polugodišnjih rata i s godišnjom kamatnom stopom od 4,5 posto.
Još 1,2 milijuna kuna brodar joj se obvezao podmiriti od prodaje brodova "Krka", "Orebić" i "Vranjic" u staro željezo, no javnosti je poznato da su se početkom ožujka otrgnuli s veza u Kaštel Sućurcu i nasukali na sjevernoj stani Marjana i u Slatinama na otoku Čiovu, te bi novac od njihova "transfera" u rezalište mogao u konačnici otići na račun nizozemskih spašavatelja.
No, kompanija čijih je svih šest brodova izvan pogona nalazi se u najtežem razdoblju od svojeg osnutka prije gotovo 70 godina, jer je 59 pomoraca pokrenulo ovrhe, a da bi im se isplatile plaće Trgovački sud u Splitu je krajem ovog mjeseca zakazao javne dražbe za prodaju "Svetog Duje", "Marula" i "Jadra".
Nakon sudske blokade tih preostalih triju plovila, ostao je nerazjašnjeno čime će brodar, u čiju vlasničku strukturu za nekoliko dana ulazi država, nastaviti svoju djelatnost.
Do sada je flota bila angažirana na prijevozu cementa iz tvornica u Svetom Kaju i Sućurcu prema Italiji i Crnoj Gori. Odgovor na sva ključna pitanja nismo mogli dobiti ni od Jurice Peveca, suvlasnika i "novopečenog" direktora kompanije, jer već danima nije dostupan na mobitelu koji je registriran na njegovo ime.
Milan Blaževski, ravnatelj Lučke uprave Split, kaže da posrnuli brodar nije u stečaju i da je Uprava tvrtke dužna sazvati okupljanje dioničara radi dokapitalizacije. Kako se može iščitati iz poziva dioničarima, kompanija je prošlu godinu okončala s gubitkom od 8,33 milijuna kuna koji namjerava pokriti s dobiti koju bi ostvario u narednim godinama, ali s obzirom na aktualnu situaciju vrlo je upitno kako će svoj plan uspjeti ostvariti.

CERP: Zakone moramo poštivati
Sukladno propisima, rješenje suda kojim se odobrava sklopljena predstečajna nagodba, pravomoćno je i ovršno, te kao takvo obvezuje sve sudionike postupka. Nepoštivanje i neizvršavanje pravomoćne sudske odluke za sobom povlači materijalnu i kaznenu odgovornost svih sudionika predstečajne nagodbe, pa tako i CERP-a. Napominjemo da se sklopljena nagodba temelji na planu financijskog i operativnog restrukturiranja "Splitske plovidbe" koji je predvidio financijski i poslovni oporavak dužnika - kaže Željka Šaponja, CERP-ova glasnogovornica, što bi značilo da država, sukladno propisima, mora postati suvlasnik kompanije čija je poslovna budućnost u najmanju ruku - neizvjesna.

MILIJUNSKE DUBIOZE
- 35,8 milijuna kuna iznose ukupna dugovanja ‘Splitske plovidbe' prema državnim tvrtkama i ustanovama, ali su nakon nagodbe umanjena
- 59 pomoraca kompanije zbog niza zaostalih plaća zatražilo je prodaju zadnja tri donedavno aktivna broda - ‘Svetog Duje', ‘Marula' i ‘Jadra'

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr