• hr
  • en
  • de
  • it

Dobit ACI-ja u 2011.godini četiri milijuna kuna

Prihodi tvrtke bili su 56,3 milijuna kuna, a uspjeh poslovanja to je veći budući da su cijene svih usluga ostale na razini iz 2010. godine

Adriatic Croatia International Club, poznatiji po skraćenici ACI, proslavio je jučer svoj dan, koji se tradicionalno obilježava 1. srpnja, a svečanosti su održane diljem hrvatske obale.

U marini Ičići, gdje se nalazi i sjedište tvrtke, uz cjelokupnu upravu okupile su se i jake snage s političke i gospodarske scene, predvođene bivšim direktorom ACI-ja Veljkom Barbierijem.

Tom prilikom dodijeljene su i nagrade najvjernijim zaposlenicima - koji su ostvarili 20 i 25 godina radnog staža - te najodanijim klijentima, među kojima su vlasnici broda Tam Tam iz Slovenije koji u marini odsjedaju već 15 godina i poznati talijanski proizvođači kave, obitelj Illy, čiji brod Jam2 usluge ACI-ja koristi već dvadeset godina.

Prema objavljenom izvješću poslovanja, ACI je u prvih pet mjeseci ove godine ostvario četiri milijuna kuna dobiti, uz 56,3 milijuna kuna prihoda. Pritom nije vršena korekcija cijena, odnosno sve su cijene ostale na razini iz 2010. godine.
Glavninu poslovnih prihoda - gotovo dvije trećine - tvrtka je ostvarila na stranom tržištu, dok je 37 posto ostvareno »kod kuće«. Najveće ukupne prihode u lancu od 21 mediteranske marine ostvarile su marine u Dubrovniku sa 7 milijuna kuna, Splitu sa 6,4 milijuna kuna, Umagu s 5,1 milijun kuna te Opatiji s 5 milijuna kuna.

- Tijekom ovogodišnjeg uskrsnog perioda u ACI marinama zabilježeno je značajno povećanje uplovljavanja i brod dana - u cijelom ACI sistemu uplovljavanje se povećalo za 152 posto u odnosu na 2010., a broj brod dana za 140 posto, poručili su iz tvrke, te naglasili da je za 2011. plan ulaganja 72,3 milijuna kuna.

Najveći dio iznosa utrošit će se na nabavu travel-liftova za marine u Umagu, Cresu, Vodicama i Dubrovniku, a zahvati će se obaviti i u marinama Jezera, Rovinj, Supetarska Draga i Šimuni.

Izvor: www.novilist.hr