• hr
  • en
  • de
  • it

Dani hrvatske male brodogradnje

Treća manifestacija "Dani hrvatske male brodogradnje" održat će se u marini "Lav", hotela "Le Meridien Lav", od 28. travnja do 1. svibnja, a na njoj će biti predstavljeno više od 60 plovila iz svih krajeva Hrvatske.
Kako nam je kazao Branimir Matijaca, jedan od organizatora "Dana male brodogradnje", ove je godine broj izlagača porastao za nevjerojatnih 20 posto, a zbog novopriključenih izlagača nautičke i ribolovne opreme, ove će se godine u marini uz postojeće uredske prostore postaviti i dodatni šator. Predstavit će se više od 40 proizvođača plovila iz svih krajeva Hrvatske.

Prednjače proizvođači Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije (po 14 izlagača), slijede proizvođači iz Istre (šest), po tri proizvođača iz Primorsko-goranske županije i Šibensko-kninske županije, te prvi put dva proizvođača s područja Zadarske županije. - Ovaj ćemo put, što na suhom, što u moru, predstaviti čak 15 premijera, što je najbolji pokazatelj da ta grana gospodarstva može biti važan kotač u promociji poslovnog optimizma - kazao je Matijaca.
U ime organizatora, tvrtke "Libor", Damir Skelin najavio je brojna događanja koja će se upriličiti unutar četverodnevne manifestacije. Održat će se brojni okrugli stolovi i predavanja o upotrebi alternativnih izvora energije u brodogradnji, a kao poseban gost posjetiteljima će se predstaviti tvrtka "Dok-ing" sa svojim električnim automobilima.
Da bi se svim posjetiteljima dala mogućnost da se i sami uvjere u kvalitetu plovila, bit će omogućene pokusne vožnje svih plovila u moru, a ulazak na sve dijelove sajma je, kao i do sada - besplatan. Značenje manifestacije prepoznala je i Županija splitsko-dalmatinska: tako je Srećko Radnić u ime Županije i Regionalne razvojne agencije objavio da su "Dani hrvatske male brodogradnje", prema strategiji brendiranja županije, postali prvi nositelji oznake županijskog brenda.
Zabavni program sajma začinit će i gastronomski kritičar i novinar Zlatko Gall, koji je upravo za ovu manifestaciju čuvao promociju svoje "Brodske kuharice" - prve gastro-nautičke kuharice u Hrvatskoj. Vrata "Dana hrvatske male brodogradnje" otvaraju se u četvrtak 28. travnja, u 13 sati, a radno vrijeme ostalih dana do nedjelje je od 10 do 19 sati.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr