• hr
  • en
  • de
  • it

Danas start regate Sveti Nikola

U čast zaštitnika pomoraca, ali i grada Komiže te sv. Nikole, i ove će se godine, petnaesti put, odjedriti regata "Sv. Nikola" za samce i dvojce.
Morske vukove čeka pravi izazov i provjera njihovih vještina, budući da je itekako naporno i zahtjevno biti sam na brodu ili pak u paru, te prijeći izazovnu rutu od 160 nautičkih milja od Splita uz šoltansku Maslinicu do Glavata, pa oko pučinskog otoka Palagruže do cilja u Komiži.
- Start je u subotu, u 10 sati ispred splitske Gradske luke, a na liniji očekujemo petnaest jedrilica iz tri zemlje: Češke, Slovenije i Hrvatske. Pet će biti samaca, ostalo su posade sa po dva jedriličara. Prvog u cilj, barem po trenutnoj prognozi koja najavljuje slab vjetar, prvo jugo pa buru, očekujemo nakon dan i pol jedrenja - doznajemo od Damira Mitrovića u ime organizatora, splitskoga kluba "Mornar", uz suorganizaciju Grada Komiže.
Proglašenje pobjednika održat će se u ponedjeljak u 20 sati u Komiži, a svi sudionici regate već uobičajeno će u utorak, na Svetoga Nikolu, sudjelovati u tradicionalnom paljenju brodova ispred crkve Muster, kao žrtvu svojem svecu i zaštitniku.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr