• hr
  • en
  • de
  • it

Danas prva regata u Šibeniku

Svečanim krštenjem jedrilice "Azzurra" u marini D-Marin Mandalina u Šibeniku službeno je počeo nautički događaj godine, Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week.
Jedrilicu koju se smatra Formulom 1 na vodi, vlasništvo argentinskog poduzetnika Pabla Roemmersa, krstila je razbijanjem boce šampanjca o brodski trup princeza Zahra Aga Khan, najstarija kćer Age Khana IV.
Događaju su prisustvovali Jakov Kitarović, suprug predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom odvijaju TP52 Super Series regate u Hrvatskoj; poseban izaslanik predsjednice Tomislav Madžar, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, te vlasnici timova koji se natječu na regatama.
"Hrvatska nas je potpuno osvojila svojom ljepotom. Veselimo se danima koji su pred nama i dobrom plasmanu naše Azzurre," rekao je Pablo Roemmers, argetinski poduzetnik, kojemu je ovo prvi posjet Hrvatskoj. Obitelj Roemmers vlasnik je najvećih farmaceutskih tvrtki u Argentini, a bogatstvo im se procjenjuje na 1,53 milijarde dolara. "Ostvario nam se san. Doveli smo u Hrvatsku vrhunsku regatu. Nadam se da će svi uživati na našoj predivnoj obali. Pred nama je veliki nautički tjedan," rekao je glavni izvršni direktor D-Marin grupe Burak Baykan i jedriličarima tradicionalno zaželio dobar vjetar. Regata starta danas, 23. svibnja, s velikim imenima svjetskog jedrenja poput peterostrukog olimpijskog pobjednika Roberta Scheidta, Argentinca Santiaga Langea i redovitih sudionika America's Cupa Deana Barkera i Jamesa Spithilla.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr