• hr
  • en
  • de
  • it

Croatia Match Cup 25. do 28. svibnja

U porečkoj uvali Peškera od 25. do 28. svibnja održat će se Croatia Match Cup, koji ove godine u grad prvi put dovodi jednu od najprestižnijih svjetskih regata dvobojskog jedrenja - World Match Racing Tour.
Predstavljanje ove manifestacije zakazano je danas u 11 sati u Villi Poresini, na kojoj će javnost upoznati i hrvatski tim koji će se u uvali Peškera natjecati s nekim od najboljih svjetskih jedriličarskih posada. Posebni gosti bit će zlatni olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić koji će predvoditi hrvatske jedriličare.
Ova manifestacija može se nazvati i jedriličarskom Formulom 1 a nadopunit će je raznoliki sadržaji, koncerti, predstavljanja ekskluzivne ponude i specifičnosti eno-gastro scene Istre i ostalih hrvatskih regija.
U Vili Polesini ovaj značajan događaj koji će dodatno obogatiti program manifestacija prezentirat će istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik, potpredsjednik za prodaju i marketing Valamar Riviere Davor Brenko te predstavnici organizatora. Zanimljivo je da će se dvije najbolje ekipe kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim američkim državama u kolovozu, gdje je fond nagrada vrijedan 25.000 dolara. 

Izvor: www.glasistre.hr