• hr
  • en
  • de
  • it

CNN nas nahvalio: ovo je jedno od pet idealnih mjesta za bijeg od stvarnosti

CNN je na svom portalu objavio članak s popisom pet idealnih lokacija koje vam ne bi pale na pamet, a koje su odlične za bijeg od stvarnosti.
Ove turističke sezone svjetski mediji su Hrvatsku pošteno nahvalili.
Da je naša zemlja sve manje "neotkriveni biser", pokazuju česte objave mnogih svjetskih medija. I sada ponovno svjedočimo jednom takvom primjeru.
CNN je na svom portalu objavio članak s popisom pet idealnih lokacija koje vam ne bi pale na pamet, a koje su odlične za bijeg od stvarnosti. I na tom se popisu TOP 5 našao i jedan hrvatski otok. Riječ je o Šolti.
"Šolta, malo manje poznati dalmatinski otok, u usporedbi sa slavnom Korčulom ili Hvarom - na kojem se turistički boom dogodio kada su ga 2011. posjetili Beyonce i Jay-Z, ima jednako privlačna obilježja: narančaste krovove, kamene kuće, kristalno čisto more i prekrasne šljunčane plaže. Na ovom mirnom otoku prekrivenom borovom šumom nalaze se čak 24 plaže. Na njemu živi 1400 stanovnika, a gosti mogu uživati u domaćem crnom vinu, maslinovu ulju, pašteti od maslina i inćunima i sve to na obiteljskom gospodarstvu Kaštelanac.
U konobi Nevera u malom ribarskom selu Stomorska naći ćete ribu s grila, rižoto s plodovima mora i plate s pršutom. Atelje slikara Vicka Buktenice, čovjeka opsjednutog pejsažima i magarcima, također vrijedi posjetiti", piše CNN.
Uz napomenu kako se na ovom otoku, uz dobru gastronomsku ponudu, može naći i jeftini smještaj, autor je dao upute kako doći do Šolte, otoka koji ga je toliko oduševio da ga je svrstao na prvo mjesto idealnih lokacija za bijeg od stvarnosti.
Uz naš biser, na popisu su se našli i portugalski Azori, otok Lummi koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Washington, Sark, mali otok u jugozapadnom dijelu La Manchea, a posljednji na popisu je norveški Spitsbergen.

Izvor: www.vecernji.hr