• hr
  • en
  • de
  • it

Čisteći podmorje našli granatu

Tijekom čišćenja podmorja na Stoji i Valovinama u kojoj sudjeluje 50-ak ronilaca jutros je pronađena granata. Iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske doznajemo da im je s terena o pronalasku granate dojavljeno oko 11 sati pa je ondje odmah poslan policijski službenik koji osigurava područje na kojem je nađena granata.

Oko 14.30 na mjesto događaja stigli su pirotehničari koji su izvadili eksplozivnu napravu iz podmorja i otpremili je na sigurno radi uništenja. Zasad nije poznato koliko je dugo granata bila u moru, ali se, s obzirom na visok stupanj korozije, pretpostavlja da je ondje dulji niz godina.
Inače, eko-akciju su organizirali Grad Pula i Turistička zajednica te pulska Zajednica tehničke kulture, a sve u sklopu tradicionalne akcije "Neka moja Istra blista". Podmorje će čistiti 50-ak ronilaca iz istarskih ronilačkih klubova.

U prikupljanju izvađenog otpada pomoći će i učenici Tehničke škole, a priključit će im se i gosti iz Slovenije i Novalje. U akciju je uključena i pulska Herculanea koja će odvesti otpad.

Izvor: www.glasistre.hr