• hr
  • en
  • de
  • it

Čišćenje podmorja i priobalja Zelenike i Stoje

Turistička zajednica Pula i ove godine, zajedno s partnerima i suradnicima Gradom Pulom, Zajednicom tehničke kulture, Gradskim društvom Crvenog križa Pula, Udrugom ronioca Istarske županije, Mjesnim odborom Stoja, Radio-klubom Arena Pula te učenicima Tehničke škole, organizira eko akciju čišćenja podmorja i priobalja. Ove godine će se ova hvalevrijedna akcija održati u subotu 26. svibnja na Stoji, u periodu od 9 do 13 sati.

Podmorje uvale Stoja, na području od stare klaonice iza Zelenike do autokampa Stoja, čistit će ronioci, dok će priobalje uvala Stoja i Valovine čistiti volonteri Crvenog križa, učenici Tehničke škole Pula i građani. Početak i okupljanje sudionika akcije bit će u dvorištu stare klaonice na Zelenici u 9 sati.
Direktorica turističke zajednice Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, naglasila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da se ovakve akcije odvijaju od 1996. godine te da je osim samog čišćenja bitno među građanima podignuti razinu ekološke svijesti. Rekla je da se kroz godine vide rezultati čišćenja i da ove godine očekuju odaziv otprilike stotinjak osoba, a pozvani su svi koji žele sudjelovati. U akciju je uključen i MUP Pula koji će uz pomoć tzv. pijanih naočala održati interaktivno predavanje o prevenciji alkohola i droga, dok će volonteri Crvenog križa Pula koji ovu akciju podržavaju od prošle godine, roniocima mjeriti tlak prije i poslije izlaska iz vode. Prikupljeni otpad zbrinut će Pula Herculanea.
Akcija će se održati i u slučaju kiše, a svi sudionici dobit će majice sa znakom akcije i ručak organiziran u restoranu Karlo na Stoji.

Izvor: www.glasistre.hr