• hr
  • en
  • de
  • it

Čestitamo!!

Domaća putnička kompanija Ban Tours postala je ekskluzivni zastupnik francuskog proizvođača plovila tvrtke Dufour, priopćeno je iz te tvrtke. Riječ je o proizvođaču plovila najviše kvalitete s naglaskom na vrhunski luksuz i dizajn a ovim projektom Ban Tours završava sedmogodišnji proces ulaganja u nautički turizam kroz sveukupno ulaganje u vrijednosti većoj od 40 milijuna kuna.
U kontekstu širenja na potencijalno potentna priobalna tržišta, a ponajprije zbog potrebe Ban Toursa za širenjem poslovanja na području nautičkog turizma, francuska i domaća kompanija nedavno su potpisale ugovor o proširenju suradnje. Riječ je o ekskluzivnom ugovoru prema kojem, s obzirom na broj plovila koje će domaća agencija uvrstiti u vlastitu flotu, ona postaje kompanija s najvećom flotom Dufour u svijetu.
Suradnja između ova dva poslovna subjekta nije novost na tržištu. Posljednjih šest godina Ban Tours je bio autorizirani predstavnik tvrtke Dufour za Hrvatsku, a unapređenje poslovnih relacija logičan je nastavak uspješnog projekta kojim se Ban Tours profilirao u partnera čije aktivnosti nisu ograničene isključivo na područje Hrvatske i regije. Zaslugom Ban Toursa, u posljednje je vrijeme realiziran plasman i prodaja brodova i na tržištima Norveške, Švicarske, Italije i SAD-a. Prepoznavši potencijal i razgranatost poslovne mreže, tvrtka Dufour ukazala je veliko poslovno priznanje domaćoj kompaniji.
Odluku za ukazivanjem povjerenja Francuzi temelje na spoznaji kako je Ban Tours između ostalog usko specijaliziran za nautički turizam te su trenutno jedna od vodećih kompanija u regiji na području ovog segmenta turističkog poslovanja.
Francuski proizvođač brodova Dufour poznat je u međunarodnim okvirima kao kompanija koja proizvodi visokokvalitetne i luksuzne jedrilice koji se grade u mjestu La Rochelleu. Tvornica postoji od 1964. i trenutačno u ponudi ima desetak modela koji kvalitetom i luksuzom prelaze sve granice trenutačne ponude na našem tržištu. Riječ je o jedrilicama izuzetne plovne kvalitete koje krasi izniman komfor. U suradnji s Grupom FELCI, jedrilice dodatno dobivaju na kvaliteti i dizajnu te traženom luksuzu koji udovoljava kriterije i potrebe krajnjih korisnika.  Ban Tours će ovom poslovnom suradnjom realizirati aktivnosti na dva kolosijeka. U prvom redu, brodovi Dufour postaju dio najveće charter flote Dufour na Jadranu i svijetu koju kompanija godinama uspješno iznajmljuje svojim privatnim i korporativnim klijentima te postaju ekskluzivni prodajni zastupnik Dufoura.
Pavle Marković iz Ban Toursa naglašava kako je poslovna suradnja s Dufourom dokaz kvalitete poslovanja u nautičkom segmentu.
'Činjenica da smo uspjeli realizirati ovakav oblik poslovne suradnje daje nam za pravo konstatirati kako je naša uloga u sferi nautičkog turizma prešla u novu dimenziju. Dufour je kompanija koja pomno i detaljno razmatra subjekte s kojima ulaze u poslovne odnose. Riječ je vrlo profesionalnoj i nadasve profitabilnoj kompaniji koja je u Ban Toursu prepoznala partnera na duge staze. Sigurni smo kako će ovaj oblik suradnje u periodu od pet godina ostvariti rast nautičkog poslovanja za previđenih 20 posto ukupnog prometa kompanije i dodatno potvrditi našu poziciju tržišnog lidera. Tijekom proteklih sedam godina, sustavno smo ulagali u razvoj ovog oblika poslovanja uloživši do danas preko 40 milijuna kuna', kaže Marković.

Izvor: www.tportal.hr