• hr
  • en
  • de
  • it

Češki nautičar divljao po Komiži

Nezadovoljan odgovorom u prodavaonici prehrambene robe na komiškoj rivi, da mu bez računa ne može biti isplaćena naknada za prazne boce, češki turist, a čujemo da je imenom Vladimir, udario je šakom po blagajni i srušio stalak sa žvakaćim gumama, te zatim žestoko po licu udario iznenađenog prodavača. U tom trenutku u blizini se nalazio i Ivica Lenart, otac mladog prodavača koji je ušao u prodavaonicu i pokušao razgovarati s Čehom, no i on je ubrzo zaradio izravan udarac šakom u lice.
Kada je postao svjestan što je uradio, češki turist potrčao je preko rive prema jedrilici kojom je dan prije sa sinovima i prijateljima uplovio u komišku luku, a za njim je, uz oca i sina Lenart, potrčalo i nekoliko Komižana koji su se u tom trenutku našli na licu mjesta i kojima se nije svidjelo to što je Čeh učinio. No, preskočivši ogradu na posljednjem štekatu češki turist spotaknuo se i pao na rivu, ispred Komune gdje ga je, krvavog nosa, prvi sustigao Ivica Lenart, tražeći od Čeha da ostane tu i da čekaju policiju.
Nedugo zatim, češki turist, glasno zapomažući, pokušavao je telefonirati, podignuo se i nastavio bježati, da bi spas našao u uredu lokalne Turističke zajednice, gdje je, ležeći na podu, uporno pokušavao telefonirati, a ubrzo su u ured došla dvojica turista s njegove jedrilice.
Pozvana je policija i dežurni liječnik, a kada su stigli, policajci su oca i sina odvezli u policijsku postaju u Vis, a češki turist je, uz glasno negodovanje građana okupljenih ispred ureda Turističke zajednice, ukrcan u vozilo hitne pomoći i odvezen u ambulantu.
Kako doznajemo, ovaj turist, koji već dvije-tri godine dolazi u Komižu, dan prije, nakon dolaska, bio je bahat i pravio probleme pri plaćanju računa u uredu lokalnog Nautičkog centra i u turističkoj agenciji, vrijeđajući zaposlene i grad Komižu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr