• hr
  • en
  • de
  • it

Čeka se početak bušenja podmorja

Laguna Trade Franje Pašalića uskoro će bušenjem podmorja započeti izgradnju Marine Gruž. Radovi su trebali početi 12. studenoga, no čekalo se na dogovor između grada i investitora oko rekontrukcije prometnice koja vodi do buduće Pašalićeve marine. Kako se doznaje, dogovor je postignut i može se očekivati i službeni početak gradnje na Orsanu gdje je Laguna Trade već dopremila sve strojeve.
Gradonačelnik Andro Vlahušić nakon razgovora s Pašalićem rekao je kako unatoč svim nesuglasicama i dalje podupire projekt Marine Gruž jer je to u konačnici projekt za dobrobit cijelog Dubrovnika. Iskazana je spremnost obiju strana, i Grada Dubrovnika i tvrtke Laguna Trade za suradnju u rekonstrukciji Lapadske obale. Grad Dubrovnik će ishoditi sve potrebne dozvole kako bi se za vrijeme izvođenja radova na samoj Marini Gruž mogao raditi i obalni zid, točnije bušenje pilona i zaglavnika dužinom cijele obale, a Laguna Trade sudjelovat će u tome kako bi se smanjili troškovi.
Marko Potrebica, gradski vijećnik i predsjednik veslačkog kluba Neptun, rekao je kako ne žele priječiti investicije koje su u interesu grada, ali da Neptun ima ugovor o zakupu i ne namjerava ustupiti niti metar svoga zakupljenog prostora. Investitor Franjo Pašalić odgovorio je kako za to neće ni biti potrebe jer se koncesije ne preklapaju.
Čeka se početak radova.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr