• hr
  • en
  • de
  • it

Čak 37 posto više noćenja

Više od 200 događanja na 50 lokacija u 33 dana, brojke su koje su obilježile pulski prosinac 2017. godine, mjesec u kojemu su mnogobrojni koncerti, predstave i radionice grad učinile prepoznatljivim, a građanima i posjetiteljima je ponuđena raznovrsna blagdanska ponuda, sa svakodnevnim naglaskom na bogate i zanimljive programe za najmlađe.

Tisuću pisma Djedu Mrazu
Na taj način su pulski mališani uživali na više od 90 programa, ponajprije na Giardinima, najveselijem gradskom parku koji je nosio naziv "Čarobna šuma", a posjećenost programa najčešće nisu ometali ni nepovoljni vremenski uvjeti. Kućicu Djed Mraza iz dana u dan je posjećivalo sve veći broj djece o čemu svjedoči i više od tisuću ostavljenih pisma mališana najtraženijem Djedu u to doba. Izuzev popularnih Giardina, mnogobrojne je mališane, ali i odrasle, privuklo klizalište na otvorenom koje je ove godine zabilježio porast posjetitelja za 16 posto, a iznova se hvalevrijednom pokazala i inicijativa organiziranja besplatnog klizanja u dogovoru s 13 vrtića i 10 osnovnih škola.
Posljednjim danom 2017. godine, sa spektakularnim nastupom Prljavog kazališta i oko 4.000 posjetitelja, okrunjena je manifestacija Prosinac u Puli i na taj način se zaokružio program koji je građanima Pule, okolice i njihovim gostima pružio obilje zabave, kulture i razonode, ostavljajući otvoreno klizalište i za cijelo vrijeme trajanja školskih praznika. Blagdanski ugođaj obogatilo je 20 tisuća novih lampica, deset metarska svjetleća jelka na Portarati te brojni novi rasvjetni elementi kod kojih su Puljani rado bilježili uspomene na blagdansko doba.

Porast klizača za 16 posto
Uz navedeno, izniman je uspjeh postignut i značajnim povećanjem broja noćenja, i to za čak 37 posto u odnosu na prethodnu godinu. Grad Pula i ove je godine organizaciju povjerio Javnoj ustanovi Pula Film Festival, a ne bi se mogla realizirati bez potpore i odlične međusobne suradnje sponzora i gradskih Javnih ustanova, osobito Zagrebačke banke, Arenaturista, Pulaparkinga, Pulaprometa, Pula sporta, Bunarine i mnogih drugih koji su ostavili trag svojim programom i radom.

Izvor: www.glasistre.hr