• hr
  • en
  • de
  • it

Business Insider: Plaže u Mošćeničkoj Dragi i Baški među najljepših 14

Dvjema kvarnerskim ljepoticama društvo prave i dalmatinske plaže, nezaobilazni Zlatni rat na Braču, plaže u Omišu, Brelima, Dubrovniku, Lopudu, Ninu, Pelješcu...

Draška plaža Sipar svrstana je među 14 najljepših plaža hrvatske obale Jadrana. Poznati njujorški magazin Business Insider u svom prilogu o putovanjima napravio je popis najljepših plaža Hrvatske, a uz plažu Sipar, među najljepše »bisere« Jadrana uvrštena je i plaža u Baški na otoku Krku. Dvjema kvarnerskim ljepoticama društvo prave i dalmatinske plaže, nezaobilazni Zlatni rat na Braču, plaže u Omišu, Brelima, Dubrovniku, Lopudu, Pelješcu, Visu, Mljetu.
Slike prekrasnih plaža u američkom magazinu popraćene su tekstom pa tako novinar magazina piše da je Mošćenička Draga, gradić na obali, smješten u neposrednoj blizini Opatije, poznat po predivnim šljunčanim plažama koje su smještene u podnožju planine Učke. Plaža nudi predivan pogled i hlad u sjeni borova, piše u Business Insideru. Atraktivnost draške plaže otkrili su i Šveđani koji su prije dvije godine snimili reklamu za lutriju, smatrajući da je upravo taj pejzaž idealan mamac za žitelje te skandinavske zemlje da okušaju svoju sreću.
Da pohvale na račun draških plaža (plaže Sipar i Sveti Ivan) stižu sa svih strana, potvrdila je i Nensi Dretvić, direktorica Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga.
- Plaža je naš brand. Turistička priča u Mošćeničkoj Dragi »izgrađena« je upravo na plažama. Taj prirodni resurs, zajedno s onima u zaleđu općine, nastojimo maksimalno turistički valorizirati. Plaža je naravno najzanimljivija ljeti, a s našom outdoor ponudom, pješačenjima i drugim vidom aktivnog odmora nastojimo puniti posezonu i predsezonu, rekla je Nensi Dretvić, naglašavajući da su njihov najjači turistički adut prirodne ljepote koji valja dobro »upakirati« u turistički outdoor proizvod, a sve začini zdravom mediteranskom hranom i gastro ponudom temeljenom na autohtonim jelima i namirnicama.
Na popisu deset najljepših plaža na svijetu prema TripAdvisoru (čije se mišljenje bazira na temelju mišljenja milijuna putnika), u 2015. godini nema hrvatskih plaža. Titulu najljepše na svijetu, po drugi put, dobila je plaža Baia do Sancho na brazilskom otoku Fernando de Noronha.

Izvor: www.novilist.hr