• hr
  • en
  • de
  • it

Britanski Vogue pun hvale za ljepote i ponudu otoka Lošinja

Jedinstvena ljepota Lošinja, njegova turistička ponuda i gastronomske delicije koje je imala prilike kušati na otoku posve su očarali novinarku britanskog Voguea Kathleen Baird-Murray, ako je suditi prema članku koji je objavila u tom prestižnom modnom časopisu. Ovo nije prvi put da Vogue piše o ljepotama hrvatske obale, ali je prvi put da je veliki prostor posvetio otoku Lošinju.

Kathleen započinje svoj osvrt o Lošinju kao otoku koji predstavlja „relativno neotkriveni hrvatski dragulj sa zrakom toliko čistim da dokazano poboljšava zdravlje pluća". Lošinj ju je oduševio i vrhunskom ponudom hotela, gdje posebno ističe svoj boravak u Boutique Hotelu Alhambra te vili Augusta u uvali Čikat kao „boravak kakav biste očekivali u najboljim svjetskim 5* resortima".
Uz iznimnu ponudu Boutique Hotela Alhambra, snažan dojam na novinarku britanskog Voguea ostavila je i hotelska restoranska ponuda.
Za vrijeme posjeta Lošinju probala je ponajbolje mediteranske delicije u à la carte restoranu Alfred Keller, a potom i japanske specijalitete pripravljene od lokalnih otočkih proizvoda u restoranu Matsunoki u hotelu Bellevue.
Lošinj će joj ostati u sjećanju, ne samo zbog izuzetne prirode, aromatičnog morskog zraka i jedinstvene geografske mikroklime, već i zbog različitih hotelskih i izvanhotelskih sadržaja.
Tako svi koji posjete Lošinj mogu sudjelovati u radionicama aromaterapije i sami pripremati prirodne pilinge, balzame i ulja za njegu lica i tijela, a potom ih ponijeti sa sobom i uživati u mirisima Lošinja ostatak godine.
Za one koji su željni opuštanja, Kathleen ističe wellness programe u hotelu Bellevue te preporuča jedan od dostupnih tretmana Bastiena Gonzaleza ili Valmonta.
„Prekrasan sunčani dan na Lošinju turisti mogu iskoristiti kako bi posjetili vidikovac Providenca, upustili se u avanturu u nekoj od skrivenih uvala cresko-lošinjskog akvatorija ili posjetili jedinstveni Muzej Apoksiomena koji krije jedan jedini eksponat - kip grčkog atleta", zaključuje novinarka britanskog Voguea

Izvor: www.mint.hr