• hr
  • en
  • de
  • it

Bravo za Zadar

Naš Zadar izabarn je za najbolju europsku destinaciju u 2016 godini. Konkurirale su mu razvikane europske metropole poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atene i Praga.

"Dobrodošli u Zadar, europsku destinaciju 2016!", prva je objava na renomiranom belgijskom portalu "European Best Destinations" koji je proveo biranje najbolje europske destinacije u 2016. godini.
"Grad tradicije i modernosti s najljepšim zalaskom sunca, Morskim orguljama i drukčiji od svih - to je Zadar koji je među 20 nominiranih pomeo velike gradove i turističke metropole London, Pariz, Rim, Milano, Prag i favoriziranu Atenu, a odlučio je tako europski i svjetski glasački auditorij na izboru za najbolju destinaciju godine", navodi se u priopćenju Turističke zajednice grada Zadra. Uz kolažni prikaz svih promotivnih materijala koji su pratili kampanju Zadra, na naslovnici portala može se pogledati i promidžbeni film o najboljoj europskoj destinaciji u 2016. Zadar je bio jedini nominirani hrvatski grad. U društvu poznatih i razvikanih europskih destinacija poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atene i Praga izdigao se kao najbolji u 2016. Osim navedenih metropola, za titulu najdestinacije još su konkurirali: Milano, Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Plovdiv, Nikozija, Azori, Nantes, Edinburgh, Kotor i Novi Sad. Oko 16 sati objavljeni su rezultati glasovanja po u izboru čitatelja portala European Best Destinations. Iza Zadra na drugom mjestu nalazi se Atena, a na trećem Plovdiv u Bugarskoj.

U konkurenciji i za najromantičniju destinaciju
Na portalu European Best Destinations Zadar je nominiran i za izbor najromantičnijeg europskog grada. Za ovu titulu natjče se zajedno sa Zagrebom, Dubrovnikom, Rovinjem, Ninom i Opatijom.

Izvor: www.net.hr