• hr
  • en
  • de
  • it

Biograd Boat Show - Veći i bolji no ikad

HR

20. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show - Veći i bolji no ikad

Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru sa više od 60 godina postojanja i djelovanja u turizmu i ugostiteljstvu, kao najveći hrvatski ali i srednjoeuropski sajam na moru održava se od 18.-21.10.2018. u Marini Kornati u Biogradu na Moru u svom jubilarnom 20. izdanju.
Biograd Boat Show u prethodnih devetnaest godina isprofilirao se kao vrhunska nautička manifestacija definiravši grad Biograd na Moru i Zadarsku županiju nezaobilaznim nautičkim središtem, a sam sajam kao kongres nautičke industrije i turizma u Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu okupljaju: (I) luke nautičkog turizma - marine, (II) čarter, (III) brodograditelji, (IV) brodari, (V) proizvođači brodske i nautičke opreme i (VI) ronilački turizam.

Biograd Boat Show bit će domaćin „2. HGK - Dana nautike", u organizaciji Hrvatske Gospodarske Komore, čime je nautički sajma postao centralno mjesto okupljanja svih segmenata nautičke industrije i turizma.

HR

ILIRIJA - Pionir razvoja nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu
Ilirija se prije više od četrdeset godina dokazala pionirskim i vizionarskim pothvatom - izgradnjom prve luke nautičkog turizma Hotelske lučice Kornati iz koje je krenuo razvoj nautičkog i čarter turizma na hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Ilirija s ponosom nosi naziv pionira nautičkog turizma. Od tog razdoblja do danas Biograd na Moru postao je centar nautičkog turizma na Jadranu kojeg godišnje posjeti preko 60.000 nautičara iz cijelog svijeta.


20. izdanje Biograd Boat Show-a
20. jubilarni Biograd Baot Show rasprodan je u rekordnom vremenu i ove godine bilježi kontinuiran rast registriranih izlagača i izloženih plovila. Posebno ističemo europske premijere: Futura 40 Grand Horizon, jahte spremne za udoban, prostran luksuz, i jednu od najljepših primjeraka luksuznih jahti - Frauscher 858 Fantom te hrvatsku premijeru Prestige 520S- jahte od 50 stopa dizajnirane kao koncept „vlasničkog stana".
Ove godine Biograde Boat Show širi izložbeni prostor na gatu 6, koji uključuje nove plutajuće izlagačke prostore na dva nova izložbena područja sajma, te proširuje kopnenu površinu sajma. Luksuzne motorne jahte ove godine bilježe znatno povećanje na sajmu, uključujući i katamarane i elektro-diesel hibride.
Ove godine na Biograd B2B predstavit će se Nacionalno udruženje proizvođača brodova (NMMA) iz SAD-a koje osim proizvođača brodova zastupa i proizvođače opreme i brodskih motora, kao i slična udruženja iz Velike Britanije, Italije i Norveške, što će dodatno doprinjeti jačanju međunarodnog karaktera sajma koji će pored vodećih europskih predstavnika nautičke industrije od ove godine uključivati i izlagače iz Sjeverne Amerike.
Osim navedenog, u sklopu sajma i Biograd B2B izlagačima je omogućeno da predlože svoja plovila za testiranje i osvajanje nagrade Best of Boats International. Nagrada Best of Boats je najveća godišnja nagrada fokusirana na motorna plovila u Europi, uzimajući u obzir broj medija koji sudjeluju i po broju testova na brodovima. Nagradu Best of Boats pokreće dokazani stručni žiri profesionalnih ispitivača brodova. Većina članova žirija su glavni urednici ili voditelji odjela za ispitivanje u sklopu njihovih publikacija. Best od Boats obuhvaća kategorije brodova za obitelj, početnike, ribolov, putovanje i zabavu.

Također za vrijeme sajma u organizaciji nautičkog portala nauCAT bit će organizirana dodjele priznanja osvajačima nagrada u izboru „Hrvatski brod godine 2018" u petak 19.10.2018.. Nominacija brodova koji konkuriraju za ovogodišnji naslov završila je 15.08.2018. i potom je slijedilo glasanje više od 80 proizvođača iz svih djelova svijeta prisutnih na hrvatskom tržištu, kao i hrvatskih graditelja brodova.

HR

Biograd B2B
Ilirija posljednje dvije godine intezivno razvija platformu „Biograd B2B" koja ima za cilj jačanja poslovnog karaktera sajma, jače interakcije poslovnih posjetitelja i izlagača, odnosno jačanja njegovih poslovnih aktivnosti i poslovnog umrežavanja kojima pri tome nije potreban izlagački prostor. Biograd B2B uključuje bogat kongresni program koji se održava u suradnji sa HGK-om. Osim kongresnih događanja Biograd Boat Show prepoznat je kao sajam koji intezivno potiče poslovna umrežavanja i susrete, ali i sajam sa bogatim zabavnim programom poput B2B Bash party, koji će se održati u petak, 19.10.2018.


Pristup do srednjeuropskog tržišta
Sve više i više sajam privlači posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja i šire. Mnogi od njih su prethodno upoznati s Hrvatskom odnosno Biogradom bilo kao jednom od najvećih charter odredišta u svijetu, ili Marinom Kornati kao jednom od najvećih marina u Hrvatskoj smještenoj u neposrednoj blizi najpoznatijih hrvatskih nautičkih odrdišta (Kornatski arhipelag) i marinom sa najbogatijim regatnim kalendarom. Međunarodnoj prepoznatljivosti Biograd Boat Show-a među izlagačima i posjetiteljima zasigurno pridonosi popularnost Hrvatske kao atraktivne nautičke destinacija i bogati Ilirijini sadržaji uključujući: Marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje, kao i atrktivnosti samog sajma poput pontonskog mosta koji će i ove godine povezivati centralni dio Marine Kornati sa njenim zapadnim dijelom, nudeći jedinstvenu i atraktivnu izložbu na moru.

Biograd Boat Show doživljaj

Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati.
Tako vas u četvrtak očekuje zabava uz ''Black Coffee'' bend i fenomenalnu Martine Thomas. U petak 19.10.,za zabavu je zadužen bend Second Hand od 21h u hali B u zapadnoj Marini. Osim benda, AJ Trio i Ellena Stella vas zabavljaju u restoranu Marine Kornati od 19.30h.
Biograd Boat Show ne bi bio potpun bez velikog koncerta Diktatora i Giuliana 20.10.s početkom u 21.30h. Ulaz za sve koncerte je besplatan. 

HR

Da bi Biograd Boat Show bio upotpunjen čeka vas i flyboard show svaki dan od četvrtka 18.10. do nedjelje 21.10 u 14h.

Restaurant Marine Koranti Zapadna marina - Hala B
Četvrtak 19.10. : Black Coffee i Martine Thomas
Petak 20.10. Elena Stella & AJ Trio Second Hand band & DJ Kresh
Subota 21.10. Samoborski Tamburaši Diktatori & Giuliano

Isto tako, mnoga popratna događanja prate sajam na temu poslovanja, obrazovanja, druženja, kulinarstva, sporta i rekreacije. Poznat kao "Boat Show doživljaj", ključ je uspjeha sajma i razlog što brojni domaći, ali i posjetitelji iz Srednje Europe manifestaciju doživljavaju kao odmor.
Regatne manifestacije sastavni su dio sajma i ove godine bit će organizirane tradicionalna Biograd Boat Show regata. ujedno otvorena za javnost. i Samoborska regata, u organizaciji
Yacht Cluba „BIOGRAD" i Jedriličarskog kluba „Samobor". Regate će se održati u petak, 20.10., i subotu 21.10.2018. godine.

Zlatni član Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova
Biograd Boat Show je zlatni član IFBSO međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije i kroz aktivno sudjelovanje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, poput Biograd B2B.

Biograd Boat Show 

Ilirija d.d.