• hr
  • en
  • de
  • it

Barker predstavio novu Salonu 38

AD brodovi predstavili su jučer u Splitu svoj novi model jedrilice Salonu 38 koja je iz solinskog brodogradilišta porinuta u more prije svega 5 dana.
Salona 38 nasljednica je njihovog best-sellera Salone 37 i premijerno jedrenje imala je danas popodne u splitskom JK Labud sa poznatim skipperom America's Cupa Dean Barkerom, te našim Karlom Kuretom koji svoje regatne uspjehe redovito postiže upravo na Salona jedrilicama.

Premijeru su popratili novinari iz Austrije, Njemačke, Švedske, Češke i ostali, a direktor Salona grupe Krešimir Sečak, izjavio je:

"Brod je porinut prije svega nekoliko dana, a mi već imamo prodanih 6 komada prije samog predstavljanja. Mislim da to najavljuje uspjeh ovog modela. Nadam se da će hrvatsko tržiše posebno charteraši prepoznati kvalitetu kao što je to već učinilo svjetsko tržište."

"Jako smo zadovoljni početkom naše suradnje s Dean Barkerom i te nastavkom suradnje s njim na našem najznačajnijem projektu do sad - Saloni 60 koja će biti predstavljena sljedeće godine." - dodaje Sečak.

Salona 38 jedrilica je duga 11,50 m, širine 3,62 m, s tri kabine odnosno 6 ležaja.
Svoj put uspjeha nastavlja na sajmu nautike u Amsterdamu krajem kolovoza, zatim slijede Southampton, Cannes, Genova i ostali europski sajmovi.

Podsjetimo, 2007. godine njezina prethodnica bila je proglašena za Europski brod godine, što je naprestižnija nagrada u nautičom biznisu.

Izvor: Tanja Samardžija AD brodovi