• hr
  • en
  • de
  • it

Anne Martin u Veneciji slomila ruku, a u Gruž uplovila kao milijunta putnica

Anne Martin, koja je u Dubrovnik doputovala brodom Thomson Majesty, milijunta je putnica Lučke uprave Dubrovnik u ovoj godini. Nju i supruga Rogera u luci Gruž dočekali su prigodnom proslavom i darovima ravnatelj Lučke uprave kapetan Antun Asić sa suradnicima i predstavnicima Grada Dubrovnika te dubrovačke Turističke zajednice. Ispred broda koji je doveo milijuntu punicu zaplesali su Linđo i Primorski svatovi kao iznenađenje i putnicima i bračnom paru Martin.
- Prvi smo put došli u Dubrovnik prije 25 godina. Bili smo na prekrasnom dvotjednom godišnjem odmoru u Hotelu Dubrovnik President i od tada smo u Dubrovniku bili još 7-8 puta na krstarenjima. To je prekrasan grad i divni ljudi, a ovim što se danas dogodilo jako smo iznenađeni - objasnio je Roger Martin umjesto svoje supruge koja je, kaže, nažalost prije dva dana pala na pokretnim stepenicama dok je brod bio u Veneciji i slomila ruku pa je u Dubrovnik doputovala s gipsom na ruci.
- Nije to omelo naše putovanje, a danas joj se ovdje vratio osmijeh na lice - rekao je muški dio ovoga bračnoga para iz istočnoga dijela Engleske.
Kapetan Asić posebno je zadovoljan ovogodišnjim prometom u Lučkoj upravi, a i milijunti putnik ove je godine zabilježen tri dana ranije nego lani. Ove godine imamo i nešto veći linijski promet, samo par tisuća manje putnika u kruzing prometu. Činjenica da ove godine imamo home port operacije gdje putnici i odlaze i dolaze, doprinijela je da unatoč određenom padu broja putnika dođemo na iste brojke kakvi su bile prethodnih godina. Mislim da su i Dubrovčani ove godine zadovoljni načinom na koji se odvija sezona i da nije bilo velikih gužvi - rekao je ravnatelj lučke uprave Asić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr