• hr
  • en
  • de
  • it

Amerikanci poslali Bašića da 'smiri Hrvate'

Od osoba bliskih hrvatskom menadžmentu Ultre dobili smo neslužbenu informaciju da je tužba podignuta i da će mediji detalje doznati početkom sljedećeg tjedna. Kažu da su sve opcije otvorene, ali vjeruju da će se Ultra ipak održati.
Doznali smo i da se u projekt vraća čovjek koji je sve pokrenuo, Joe Bašić. Inače, Bašić je bio oštro protiv toga da hrvatska strana tuži američku.
Podsjetimo, Bašić je u početku vodio sve oko Ultre i doveo taj megapartijanerski projekt u Split, a onda se odjednom povukao. Navodilo se da nije mogao naći zajednički jezik s ostatkom ekipe, koju predvodi poznati ugostitelj i poduzetnik Nikola Bušljeta.

Bašić navodno na linku ima Amerikance, vlasnike licencije, i pokušava primiriti sukob koji je nastao između američke i hrvatske strane.
- U ovom trenutku ne mogu vam ništa konkretno komentirati. Moja je poruka da ću ja učiniti sve da Ultra ostane u Splitu. Više ćemo znati idućih dana - kratko nam je rekao Bašić.
Bašića su navodno Amerikanci zamolili da intervenira i spriječi eskalaciju sukoba jer je Ultra pred vratima, a prodaja i reklamiranje su stali. Amerikanci, po našim izvorima, traže nove partnere.
Dva i pol mjeseca prije predviđenog datuma sve je više nervoze u zraku, pogotovo jer su tisuće partijanera već kupile ulaznice. Pitaju hoće li se Ultra otkazati i kako im se može vratiti novac od ulaznica i smještaja u slučaju da se otkaže. I do potpisnika ovih redaka došla je poruka iz Francuske.
"Ima li ikakvih novosti oko Ultre, budući da živiš u Splitu? Je li otkazana? Jako sporo daju informacije. Planiram doći, ali želim znati hoću li sve otkazati", glasilo je pitanje jednog Francuza, a mi smo mu samo mogli napisati: "Još ništa ne znamo."
Možemo pretpostaviti kako je tisućama iznajmljivača u Splitu, koji ne znaju hoće li im se gosti uopće pojaviti. Pokušali smo od Vladine povjerenice za grad Split Branke Ramljak doznati jesu li do nje došle kakve informacije.
- Do mene informacije koje spominjete nisu došle, pa situaciju ne bih ni komentirala - poručila nam je Branka Ramljak preko šefice Ureda gradonačelnika Marine Protić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr