• hr
  • en
  • de
  • it

Akcija ´MIRNO MORE´

Posljednih dana na hrvatskom Jadranu je plovila flota više od stotinu mladih Rotarijanaca u sklopu REST-a (Rotaract European Sailing Trip).
REST se održava već četvrtu godinu za redom, a posljednje dvije je zajednički projekt dva kluba iz Slovenije i splitskog Rotaract kluba. Rotaracteri su svjetska organizacija mladih ljudi s ciljem da kroz liderstvo, razmjenu ideja, aktivizam, humanitarni rad, putovanja i prijateljstvo učine svijet boljim!

Ideja ovoga projekta bila je okupiti i povezati mlade iz cijelog svijeta da se druže i razmjenjuju svoja iskustva ploveći našim Jadranom. Kao i uvijek u duhu Rotarija, projekt je imao i svoju humanu notu.
Tijekom putovanja našim akvatorijem, Rotaracteri su imali niz malih akcija čišćenja uvala po otocima, a zadnji dan krstarenja završio je u Marini Kaštela, gdje je održana i donatorska večera na kojoj je prikupljeno 2.500 eura za djecu splitskog Doma Maestral. Tim prikupljenim sredstvima osigurano je 7-dnevno jedrenje za štićenike Maastrala, kao i prošle godine. Vjerujemo da smo ih uveselili!

Ovaj projekt je nastavak niza događanja s kojima Rotaract klub Split djeluje u svojoj zajednici, a vjerujemo da je i dobar primjer ljudima da unatoč graničnim sporovima, Hrvati i Slovenci itekako znaju dobro surađivati i pozitivno društveno djelovati.

Izvor: www.ezadar.rtl.hr