• hr
  • en
  • de
  • it

Agencije tvrde da je Bišovo i dalje sposobno za plovidbu

Agencija za obalni linijski pomorski promet je potvrdila da sva dokumentacija koju su izdala nadležna tijela dokazuje da je plovilo Bišovo sposobno za plovidbu. Kako starost broda nije ograničavajući čimbenik, kod dodjele prava na obavljanje usluge javnog prijevoza u obalnom linijskom pomorskom prometu, brod i brodar su udovoljili svim propisanim uvjetima za dodjelu ugovora o održavanju linije

Podosta problema imao je ovog ljeta katamaran Bišovo na svojim plovidbama od Pule do Zadra. Kao što smo višekratko pisali, katamaran je često ostajao u kvaru negdje na svom putu ili nije niti isplovaljavao iz Pule ili iz Zadra. To je stvorilo podosta problema i financijskih troškova samim putnicima, a glavni uzrok svih tih poteškoća, priznali su i iz splitske agencije koja ove godine održava ovu morsku liniju, Catamaran line, bila je dotrajala pumpa goriva na katamaranu. Je li katamaran Bišovo, koji je proizveden 1991. godine, još uvijek za plovidbu?

Traženje zamjenskog katamarana
- Godište broda nije upitno sve dok brod udovoljava zakonom propisanim uvjetima o sigurnosti u prijevozu putnika. Katamaran Bišovo posjeduje sve dozvole za plovidbu i odgovora svim uvjetima o sigurnosti prijevoza putnika, slijedom čega je od Agencije za obalni linijski pomorski promet odabran za održavanje državne brzobrodske linije Pula- Unije- Susak- Mali Lošinj- Ilovik- Silba- Zadar, odgovorili su iz Catamaran linea.
Catamaran line je potpisao ugovor o održavanju spomenute državne brzobrodske linije katamaranom Bišovo na šest godina. No, iz splitske agencije ističu da bi, u situaciji da stanje broda u budućnosti ne bi udovoljavalo zakonom propisanim uvjetima o sigurnosti putnika, svakako krenuli s traženjem novog zamjenskog katamarana. Osim toga, tvrde iz agencije, Catamaran line poduzima sve da više ne dođe do ponavljanja kvarova, mada je takve stvari teško predvidjeti. Ono što se može i dalje činiti jest uredno servisirati i održavati stanje katamarana. U situaciji da dođe do novog kvara, Catamaran line je dužan u roku od 24 sata osigurati raspoloživi zamjenski brod, što je i učinio zadnji put kada je došlo do kvara.
- Žao nam je zbog neugodnosti koje su naši putnici doživjeli zbog neplovidbe katamarana, ali Catamaran line je poduzeo sve da ih obešteti, vrati im novac i refundira troškove alternativnog prijevoza, te u roku 24 sata osigura zamjenski brod. Neki su se putnici žalili i na zagušljivost i nedostatak zraka unutar katamarana, no zbog povećanog broja putnika tijekom ljetne sezone i plovidbe koja traje gotovo šest i pol sati, teško je tijekom cijele plovidbe osigurati adekvatnu temperaturu u salonu, koja odgovara svakom putniku pojedinačno. Imali smo pritužbe da je vruće, ali i da im je prehladno, slijedom čega Catamaran line kontinuirano češće servisira i održava klima uređaje, a postavili smo prije nekoliko tjedana i dodatnu jedinicu na dijelu broda koji je bio manje klimatiziran, poručuje splitska agencija.

Izvor: www.glasistre.hr