• hr
  • en
  • de
  • it

Adria Air Race Show - iznad Zadra najveći spektakl na Jadranu

Adria Air Race Show - utrka akrobatskih zrakoplova 20. srpnja na zadarskoj rivi - bit će najatraktivniji ovoljetni događaj na Jadranu, kojega će izravno prenositi HTV, ali i Eurosport što će značiti i veliku promociju Zadra i Hrvatske obećavaju organizatori događaja.

- Izabrali smo najljepši grad na jadranskoj obali za održavanje manifestacije koju organiziramo u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra i Ministarstvom turizma koji su prepoznali utrku kao važan događaj. To će biti spektakl kakav Zadar zaslužuje - kazali su na konferenciji za novinare u Muzeju antičkog stakla direktor utrke Marko Emer i hrvatski akrobatski pilot Branimir Ambreković.

U najavi događaja sudjelovali su i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, dogradonačelnik Darko Kasap i zamjenik predsjednika TZ grada Zadra Branko Ganzulić.

Program započinje u 17 sati poslijepodne, a već od 13 sati otvaraju se ulazi na rivu.
Nastupaju piloti koji su među svega dvadeset letača na svijetu koji mogu izvoditi akrobacije kakve će biti prikazane gledateljima u Zadru, a odabrani su iz zemalja čiji turisti dolaze na Jadran u velikom broju: Italije, Mađarske, Češke, Slovenije..., jasno uz Branimira Ambrekovića, najboljeg hrvatskog akrobatskog pilota koji, napomenuli su organizatori, k tome još nije ni oženjen.

Prodaja ulaznica počinje od petka 1. srpnja isključivo na portalu KupiMe.hr, a prvih 7 dana moći će se kupiti po 50 posto nižoj promotivnoj cijeni za 37 kuna. Djeca do 125 centimetara visine ne plaćaju ulaz.
Organizatori su kazali kako još nisu zatvorili financijsku konstrukciju unatoč brojnim sponzorima, jer samo prijevoz jednoga aviona iz Engleske košta 15 tisuća eura, međutim uvjereni su da će prirediti veliki spektakl za publiku koja će moći vidjeti atraktivne utrke aviona među zračnim tornjevima sa zahtjevnim letačkim elementima koji zahtjevaju opterećenje pilota i do 6 g...

Posebno iznenađenje organizatori pripremaju za zadarske novinare koji će 16. srpnja biti pozvani na zadarsku Zračnu luku gdje će za njih biti upriličeni promotivni letovi s akrobacijama, skakanje iz padobrana i druge atrakcije.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr