• hr
  • en
  • de
  • it

'MY Lollipop'

Ako ste se u proteklih mjesec dana prošetali splitskom Rivom, zasigurno ste primijetili veseli, šareni brod s odličnom glazbom. Nekadašnji vojni minolovac M-144, zatim jelšanski izletnički brod "Amici", sada plijeni pažnju novim ruhom pod imenom MusicYacht "MY Lollipop".
- Iako je izronio ponajprije kao party brod koji bi svojim dnevnim plovidbama u zalazak sunca trebao zabavljati goste sjajnim glazbenim setovima uživo s DJ pulta i time predstavljati platformu za nastupe lokalnih glazbenika koji itekako imaju što pokazati i najzahtjevnijim stranim gostima, "MY Lollipop" je zamišljen kao puno više od toga - kazala nam je voditeljica projekta i šefica parade Nina Kupusović, po struci logopedinja i psihoterapeutkinja, sada s adresom u Londonu, vlasnica jednog jednako šarenog i veselog hostela u Sarajevu, prepuna ideja kako zabaviti i malu i veliku djecu. Uz nju radi i kolega Darko Trstenjak.
- Rute smo prilagodili festivalima, tako da je naš rasplesani brod već putovao na Vanka regule, Voi'Sa, na Barbarinac... Osim toga, dva do tri puta tjedno isplovljavamo iz Splita za Čiovo i natrag u splitsku luku. Na turama su uglavnom stranci koji su odsjeli u hostelima, zapravo festivalska publika, kojoj se ponudom nastojimo i približiti. A komentari? Izvrsni, mnogi kažu da nikada nisu vidjeli brod s toliko šarma i osobnosti - uzbuđeno govori uigrani dvojac.
Već pri ukrcaju ekipu prate zvuci DJ-a koji zagrijava atmosferu, a čim se kroči na brod, nastavlja Nina, prostor zove na zabavu i ples.
- San nam je da "MY Lollipop" postane i društveno i kulturno mjesto okupljanja te da njegova paluba trajno uveseljava Splićane i goste koji bi na valovima uživali uz manje kazališne i kabaretske predstave, monodrame, večeri poezije, radionice joge i plesa, razne dječje kreativne i terapijske radionice, akustične koncerte brojnih prijatelja iz svijeta glazbe te likovne izložbe. Osim toga, brod je idealan i za privatne zabave, vjenčanja... - kažu nam Nina i Darko, koji svojim idejama žele biti suradnici lokalnim festivalima na okolnim otocima.
Nema druge nego ukrcati se na jednu od rasplesanih plovidbi punih dobre glazbe i pozitivne energije, na koje "MY Lollipop" isplovljava pod sloganom "Dance your mind away!".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr