• hr
  • en
  • de
  • it

"Kap vode - ocean ljubavi"

Dubrovnik za Afriku: u humanitarnoj akciji prikupljena sredstva za izgradnju velikog vodoopskrbnog sustava u Tanzaniji

U selima Župe svetoga Franje Asiškog u Monduli Juu u Tanzaniji započela je izgradnja velikog vodoopskrbnog sustava za koji je novac prikupljen u humanitarnoj akciji "Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi".
Tom prigodom predstavnik Župe svetoga Mihajla Božo Benić posjetio je Monduli Juu, obišao područje izgradnje, te se susreo s načelnikom općine Monduli Juu Barikijem Sumunijem Libilibijem, koji je organizatorima zahvalio na ovoj investiciji od neizmjernog značaja za život siromašnog stanovništva.
Podsjetimo, vodoopskrbni sustav mještanima će značajno pomoći u njihovoj svakodnevnoj borbi s velikim sušama i teškim bolestima. Župa svetoga Mihajla još jednom zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, ponajprije Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku, medijskom partneru Dubrovačkoj televiziji, kao i svim drugim medijima koji su akciju redovito pratili i o svemu izvještavali javnost.
Hvala i Zračnoj luci Dubrovnik, te svim drugim tvrtkama i pojedincima koji su se uključili, ističu organizatori, a posebno hvala našim dragim sugrađanima koji su svih proteklih mjeseci, iz tjedna u tjedan, nesebično izdvajali kako bi se što prije prikupio potreban iznos.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr