• hr
  • en
  • de
  • it

‘Mrcine’ od 300 milijuna dolara ‘Indian Empress’ i ‘Alfa Nero’ pred Lokrumom

Dvije prave ‘mrcine' usidrene su ovih dana kod otoka Lokruma. Megajahte ‘Indian Empress' i ‘Alfa Nero' po slobodnim procjenama skupa vrijede više od 300 milijuna dolara.
‘Indian Empress', koja plovi pod zastavom Otočja Man, s dužinom od 95 metara je jedna od većih privatnih jahti na svijetu, a vlasništvo je indijskog biznismena i političara Vijaya Mallye. Porinuta je 2000. godine pod imenom ‘Al Mirqab', a prvi vlasnik bila je katarska kraljevska obitelj. Ime je promijenila nakon 2006. godine kad je prodana bogatom Indijcu.
Prima 76 osoba, od čega čak 30 članova posade (17 kabina). Specijalistički časopisi za ovu ljepoticu kažu da je živi dokaz kako veliko jest prelijepo. Predstavlja spoj luksuznog življenja i izuzetnih standarda s impresivnim brojkama.
Cijena tjednog najma je od 600 do 650 tisuća eura. Ljeta provodi na Mediteranu, a zime na Istočnom Mediteranu.
‘Alfa Nero', koji plovi pod zastavom Kajmanskog otočja, tek je nešto kraći, s 82 metara dužine također slovi za jednog od najdužih privatnih plovila na svijetu. Izgrađena je 2007. godine, a može primiti 12 gostiju i 26 članova posade.
Vlasnik je nepoznat, iako je bila povezivana s američkim nekretninskim mogulom Peterom Bretonom, kao i jednim ruskim milijarderom.
Posebno je opremljen brojnim sadržajima za odmor i zabavu, a ima i helidrom, bazen, gimnastičku dvoranu... Na sajmovima skupocijenih jahti osvojio je bezbroj nagrada, posebno za dizajn. Iako manji od ‘Indian Empress', njegova cijena najma je veća i iznosi 840 tisuća eura tjedno.
Zanimljivo, oba broda su izgrađena u nizozemskom brodogradilištu Oceanco.

Izvor: www.dulist.hr