• hr
  • en
  • de
  • it

‘Milenijskim' skokom u more obilježen početak ljeta u Jelsi

Udruga "Karnevol" iz Jelse, u suradnji s Turističkom zajednicom, u nedjelju točno u 18:38 upriličila je "milenijski skok u more" na obnovljenoj rivi, za početak ovogodišnjeg ljeta. Brojne mlade Jelšane i Jelšanke, ali i turiste, skokom u more predvodili su općinski načelnik Nikša Peronja i direktor Turističkog ureda Niko Skrivaneli.
Inače, program je započeo igrama bez granica Odreda izviđača pomoraca "Posejdon" iz Splita. Zajednički skok u čistu valu izveli su svi oni koji su se za to osjećali sposobnima i slavili početak ljeta, a taj nezaboravni prizor s nove dizalice DVD-a Jelsa snimio je dr. Dino Carić koji je"glumio" našeg čuvenog fotografa Šimu Strikomana, da bi potom na red došli pojedinačni skokovi, a najluđi je izveo nadaleko poznati jelšanski skakač i maturant Josip Zagorac, pa je za njega zaradio dobru večeru, dar TZO-a Jelsa.
Zabavili su se i najmlađi raznim igrama i potezanjem konopa, gdje je ekipa Istoka Jelse imala više snage u svojim malim ručicama i tako konop privukla na svoju stranu. Uz bogatu lutriju i ples zabava je potrajala i, što je najzanimljivije, gotovo besplatno, a raspjevani i rasplesani otočani i njihovi gosti na jedinstven su način ušli u ljeto, koje će, nadamo se, ove godine u Jelsi biti puno življe i bogatije.

 Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr