• hr
  • en
  • de
  • it

31.08.2010. DHMZ Prognoza vremena za pomorce

IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 31.08.2010. U 06 SATI


UPOZORENJE

Na južnom i dijela srednjeg Jadran udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetar od 30-40 , na otvorenome i do 55 čvorova, te more 5. Još u početku duž obale mogući su udari bure od 35-45 čvorova. Mjestimice su mogući neverini.

STANJE

Plitka ciklona premješta se s južnog Jadrana dalje na jugoistok, a sa sjeverozapada postupno jača anticiklonalni greben.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Sjeverni i sjeverozpadni vjetar u jačanju na 8-18, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana 12-26, na otvorenome i do 34 čvora. Uz obalu ujutro bura 16-16, još u početku mjestimice i do 22 čvora. More 2-3, na južnom i dijelu srednjeg 3-4, prema otvorenome moguće 4-5. Vidljivost 20km. Pretežno vedro, još u početku na južnom, poslijepodne na otvorenom sjevernog i dijela srednjeg, te na riječkom području uz promjenjivu naoblaku manja mogućnost za pljusak s grmljavinom. Temperatura zrak će malo pasti.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno vedro, još u početku na otvorenom sjevernog i dijela srednjeg, te na riječkom području uz promjenjivu naoblaku manja mogućnost za pljusak s grmljavinom. Slab do umjereno jak, na južnom i dijelu srednjeg jak, prema otvorenome mjestimice i vrlo jak sjeverni i sjeverozpadni vjetar. More malo do umjereno valovito, na južnom i dijelu srednjeg mjestimice i valovito, a prema otvorenome i jače valovito.

PMC - Split

Izvor: www.meteo.hr