• hr
  • en
  • de
  • it

31.07.2010. Zaplovila Zepterova jahta, uskoro prva krstarenja

Pedesetmetarska jahta Philipa Zeptera, vrijedna više od 30 milijuna eura, danas je porinuta u more u Brodogradilištu Kraljevica. Jahta će nositi ime »joyMe« i već narednog tjedna krenut će na probne vožnje, a onda i na prvo krstarenje negdje u drugoj polovici kolovoza.
Philip Zepter je prisustvovao uranjanju jahte u more u Kraljevici, te najavio kako će u rujnu početi gradnja još jedne jahte istih karakteristika.
Inače, zbog zabrane sklapanja novih ugovora gradnja Zepterovih jahti predstavlja iznimku u Kraljevici, jer za posao nisu ni bila potrebna državna jamstva, što je nažalost rijedak slučaju u poslovanju bilo kojeg brodogradilišta.
Jahta će ploviti pod zastavom Kajmanskih otoka, predviđena je za 12 gostiju i isto toliko članova posade.
Uz probne vožnje u narednom periodu dovršavat će se originalno dizajnirani interijer. Između ostalog, jahta će imati bazen, dva glisera, lift, teretanu, saunu, jacuzzi, dvije glavne i četiri dvokrevetne kabine, te šest kabina za posadu.
U spremnik goriva stane 65.000 litara, a u spremnik vode 48.000 litara. Maksimalne brzina je 15 čvorova, a brod pokreću dva Cumminis motora tipa KTA-38-M1.

Izvor: www.novilist.hr